8.TÜRK DÜNYASI BELGESEL FİLM FESTİVALİ MÜRACAATLARI BAŞLADI

8.TÜRK DÜNYASI BELGESEL FİLM FESTİVALİ MÜRACAATLARI BAŞLADI yeniyolgazetesi.com

8.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Ön Jüri Üyeleri, ilk toplantısını çevrim içi olarak yaptı. Festivale gelen Filmleri Jüri üyeleri izlemeye başladı.


SON MÜRACAAT 30 AĞUSTOS 2023

Üç dalda yapılacak olan 8.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve yarışmasının bu yıl ki teması “Türk Kültürü ve Türk’ün Dünyaya Bakış Açısı” Dereceye giren filmler “Biz Büyük Bir Aileyiz 9 ülke 9 şehir 1 Festival” sloganı ile dokuz farklı ülkede gösterilecek.Bu yılki Festival 6 Şubat Kahramanmaraş Deprem Şehitlerine ithaf edilecek. 

Tertip komitesi konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi;

”Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu” öncülüğünde, Devlet kuruluşları, üniversiteler, meslek örgütleri, iletişim ve basın kuruluşları proje ortaklığı ile “8.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması” yapılıyor.

 TÜRK DÜNYASI 2023 YILI BELGESELİNİ SEÇİYOR. 

“Festival ve Yarışmaya müracaatlar başlamış olup son başvuru tarihi 30 Ağustos 2023’tür.

Festival düzenleme kurulu olarak dünyanın en eski ve yaygın kültür miraslarından birini Türk kültürünün temsil ettiğini düşünüyoruz. Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve bu mirası yaşatmak önemli sorumluluklarımızdandır. 

Türk kültürünün profesyoneller ve genç nesiller tarafından belgelenmesi/tanınması her geçen gün değişen-dönüşen dünyada iz bırakmak açısından önem taşımaktadır. Bu maksatla Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması yapılmakta.

Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan ve Makedonya başta olmak üzere; özerk Türk Cumhuriyetleri, Tataristan, Çuvaşistan, Başkurdistan, Tuva, Yakutistan, Dağıstan, Hakasya ve akraba topluluklarının katımı ile.8.Türk Dünyası Belgesel film festivali ve yarışmasının Gala ödül töreni Türkiye de yapılacak.

Akabinde 9 ülke ve 11 Türk bölgesinde derece alan filmlerin gösterimleri amaçlıyoruz” Haber Merkezi