AGAD 10 OCAK’TA MESLEKTAŞLARI İÇİN MEVLİT OKUTTU

AGAD 10 OCAK’TA MESLEKTAŞLARI İÇİN MEVLİT OKUTTU yeniyolgazetesi.com
Emre Demir

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren gazeteciler için mevlit okutuldu.


6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi sonrasında binlerce vatandaş hayatını kaybederken Adıyaman’da basın mensubu olarak çalışan 17 gazeteci hayatını kaybetti.

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) yaşanan deprem sonrasında yaşamını yitiren 17 basın mensubu için Yenipınar Camii’nde mevlit okuttu.

Yapılan mevlide Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, ev sahipliği yaparken kentte gazetecilik mesleğini icra eden basın mensupları 10 Ocak yapılan mevlitte yaşamını yitiren gazeteci arkadaşları için bir araya geldi.

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, 6 Şubat depreminde Türkiye genelinde 25 gazeteci, Adıyaman’da ise 17 gazeteci meslektaşlarının yaşamını yitirdiğini 10 Ocak’ı depremde yitirdikleri ve günlerce ulaşamadıkları meslektaşlarının acısı olarak anılacağını vurguladı; “Bugün 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla 6 Şubat depreminde vefat eden meslektaşlarımızın anısına mevlit okutuyoruz. 6 Şubat depreminde Türkiye genelinde 25 gazeteci, Adıyaman genelinde 17 meslektaşımız vefat etti. Onların hepsine tekrardan Allah rahmet eylesin diyoruz. 6 Şubat depreminde, yerel basının ne kadar önemli olduğunu, yerel basının bir memleket için vazgeçilmez olduğunu tekrar görmüş olduk ama acı çok büyük acılar yaşayarak gördük. Çünkü günlerce Adıyaman’ın adı yaygın medyada ulusal medyada hiçbir zaman söylenmedi. 6 gün boyunca Adıyaman’da deprem oldu insanlar bilmedi. Çünkü yerel basındaki meslektaşlarımızın büyük çoğunluğu vefat etti. Kalanların da ekipmanı, yerleri hepsi gitmişti. Ondan dolayı özellikle Adıyaman’da yaşayan STK’ların, sivil toplum kuruluşlarının, siyasilerin bir daha fark etmelerini istiyoruz. Vefat eden tüm meslektaşlarımıza Allah rahmet eylesin. İlk günden beri acılarını bir tarafa bırakıp Adıyaman için durmaksızın çalışan tüm meslektaşlarımın da 10 Ocak gününü kutluyorum diyeceğim ama içtenlikle diyemiyoruz. İnşallah bundan sonra bu acıları yaşamadan bu süreci devam ettiririz. Bundan sonra artık 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü çalıştığımız gün olarak değil bizlerin depremde yitirdiğimiz, kaybettiğimiz ve günlerce ulaşamadığımız meslektaşlarımızın acısı olarak anılacaktır.” dedi.

AGAD Başkanı Aslan açıklamasının sonunda; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz gazeteci meslektaşlarımızın anısına düzenlediğimiz mevlit programına katılım sağlayan; Adıyaman İl Protokolüne, STK Başkanlarına, Adıyaman Siyasi Parti İl Başkanlarına ve Temsilcilerine, Adıyaman Sivil Toplum Örgütü Başkanlarına, Gazeteci meslektaşlarımıza ve Adıyamanlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.