ROTARY KONTEYNER KENTLERİN SU SORUNUNU ÇÖZÜYOR

ROTARY KONTEYNER KENTLERİN SU SORUNUNU ÇÖZÜYOR yeniyolgazetesi.com
Ali Şanlı

Depremden sonra Konteyner Kentlerde geçici barınma imkânına kavuşan Adıyaman halkının temiz su ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla Rotary su arıtma sistemleri kurmaya devam ediyor.


Nemrut Rotary Kulübünün Adıyaman Valiliği ve AFAD ile yaptığı görüşmeler sonrasında kentin belirlenen ihtiyaçlarının giderilmesi için Türkiye Rotary ailesi canla başla çalışıyor. Adıyaman’da halkın yaşadığı soruların çözümüne katkı sağlamak amacıyla depremin ilk gününden buyana seferber olduklarını belirten Rotary 2420. Bölge Federasyonu Başkanı Mehmet Altay, Adıyaman’a her geldiklerinde şehri daha iyi gördüklerini belirterek halkın normal hayata dönmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Yüzyılın en büyük afetinin yaşandığı Adıyaman’da halkın depremden önceki eski günlerine dönebilmesi için tüm Türkiye’nin seferber olduğuna dikkat çeken Rotary 2420. Bölge Federasyon Başkanı Mehmet Altay protokol imza töreninde şöyle konuştu:

”Depremin hemen 2. Günü Adıyaman’a yardımlarımızı ulaştırmayı başardık ve o günden buyana hiç ara vermeden birçok projeye imza attık. Bizler 6 Şubat tarihinden itibaren Adıyaman ve kıymetli halkına neler yapabiliriz diye hiç durmadan proje ürettik. Hastane yaptırdık, çadırlar verdik, konteyner kentlerin kurulmasına, çamaşırhaneler yapılmasına, okullar yapılmasına kadar birçok farklı konuda Adıyaman’a destek olduk. Sayın Vali’miz ile yaptığımız görüşmeler sonrasında de kurulan konteyner kentlerde su ihtiyacı tespit edilmişti. Bizler bu şehri ve kadirşinas insanlarını çok seviyoruz. KOÇ Grubu tarafından kurulan K20 Konteyner kentinde yaptığımız arıtma tesisi ile su sorununu ortadan kaldırdık. Günlük kapasitesi 400 ton olan sistemimiz, 400 tonluk su depolarında toplanarak konteyner kentin kullanımına pompalar yardımıyla gönderilecek. Şimdi Adıyaman’ın en büyük konteyner kentlerinden biri olan ve yaklaşık 1500 Konteyner bulunan K1 Konteyner Kentinin de su sorununu çözdük. Bundan sonra bu iki konteyner kentimiz tıpkı hazır su kalitesindeki suyu içebilecek, yemeklerini yapıp çaylarını demleyecek. Bundan sonra da kısmet olursa K26 konteyner kenti için çalışmalarımızı tamamladık ve oraya da bir su arıtma sistemi kuracağız. İnşallah Adıyaman halkı en kısa zamanda evlerine kavuşur ve yeniden eskisi gibi güzel günlerini yaşamaya başlar. Bizlerde her zaman bu kentin güzel insanlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Su arıtma tesisimiz Adıyaman halkına hayırlı olsun” dedi.

 

Adıyaman K1 Konteyner Kentinde düzenlenen su arıtma sistemi teslim imza törenine Konteyner Kentten sorumlu Kaymakam Kerem Albayrak, Rotary 2420. Bölge Guvernörü Mehmet Altay, Geçmiş Dönem Guvernörlerinden ve Rotary Vakıf Başkanı Hasan Akbayrak, Bölge Sekreteri Melek Yıldız, Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mehtap Binzet, Proje Sorumlusu Ferit Binzet, Kulüp Sekreteri Kerem Oranlı katıldı.