150 yakınını depremde kaybetmişti, görevden alındı

150 yakınını depremde kaybetmişti, görevden alındı yeniyolgazetesi.com

6 Şubat depremlerine memleketi Adıyaman’da yakalanan ve 150 yakınını depremde kaybeden Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat görevden alındı.


İZİNLİYKEN DEPREME YAKALANMIŞTI


Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararlarıyla, Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 4 bölge müdürü görevden alındı. Bunlardan biri de 6 Şubat depremlerine memleketi Adıyaman’da yakalanan ve 150 yakınını depremde kaybeden Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat’tı. Depremde izinli olarak gittiği Adıyaman’ın bir köyünde baba evinde yakalanan Ziya Polat, hemen şehir merkezine giderek arama kurtarma çalışmalarına katılmıştı.

 

KOORDİNASYON GÖREVİ VERİLMİŞTİ


İlk günler Adıyaman Şehir merkezinde çok sayıda arama kurtarma çalışmasını koordine eden Polat daha sonra Orman Genel Müdürlüğü tarafından bölgedeki Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını koordine etmekle görevlendirilmişti. Bir taraftan çalışmalarını sürdürürken bir yandan da taziyeleri kabul eden Ziya Polat’ın görevden alınması şok etkisi yarattı. Polat, kararın resmi gazetede yayınlanmasının ardından kendisine tahsis edilen aracı teslim etti.

ADIYAMAN’DA ZİYA POLAT DEPREMİ


Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararında 2019 yılından bu yana görev yapan Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat’ın yanısıra, Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş görevden alınan müdürler arasında yer aldı. Polat'ın yerine henüz bir atama yapılmadı. Yakınlarını enkaz altında kaybeden Ziya Polat’ın görevden alınması Adıyaman’da ve Orman teşkilatında da üzüntüye yol açtı. Haber Merkezi