Belediyenin Çadır İhalesi:

Belediyenin Çadır İhalesi: yeniyolgazetesi.com

Hizmet Adıyaman’a İhale Urfa’ya Verildi


Adıyaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç ve bağlı birimler ihaleleri il dışındaki firmalara veriyor iddiası ve 2 yıl önce yapılan çadır ihalesinin Şanlıurfa’ya verilmesi tepkileri ve soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan çadır ihalesi Şanlıurfalılara verilirken, Adıyaman’dan herhangi bir esnafın ihaleye girmemesi vatandaşların akıllarında çeşitli soru işaretleri kalmasına sebep oldu.

Adıyaman Belediyesi çeşitli ihtiyaçların ortaya çıkması ile birçok farklı sektörden ihale açabiliyor. Yapılan ihalenin kentin ihtiyaçlarının kent içerisinde giderilmesi de ekonomik açıdan da şehre katkı sağlayacak bir sac ayağı oluyor. Ancak yapılan çadır ihalesi ile ilgili Adıyamanlı firmaların yer alıp almadığına dair bir açıklama yapılmazken, kentin kendi dinamiklerinin ihtiyaçları karşılayacak seviyede olması halinde, ‘kent milliyetçiliği’ yaparak ihalenin ilk olarak Adıyamanlı bir firmaya verilmesi; ihaleyi açan kurumun Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olması nedeniyle zaten millete memlekete hizmet ederek, kente ekonomi girdi sağlayarak halkın teveccühüne mazhar olunabilirdi.

Yaşanan ihale sürecinde pazarlık usulü yapılarak Adıyaman dışında bir firmaya verilen ihalede kentin bir kazancı olmazken, kentin gelişimine de bir taş daha konulmuş oldu. İhale yapılırken vatandaşların merak ettiği bazı sorular yine kentin belediyesinin neden kenti göz ardı ettiğine dair oldu. İhalede Adıyamanlı teklif alınıp alınamadığı merak edilirken, çadır ihalesinde kaç teklif yapıldığı, ihalenin hangi şirket tarafından yapıldığı merak edilen sorulardan bazıları.

Ayrıca pandemi süreci ile birlikte Adıyaman Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Ramazan Oruç’a bağlı birimlerin o tarihten bu yana yaptığı ihalelerin il dışından firmalara verildiği iddia edildi. Bu bağlamda 2 yıl önce yapılan ihalenin de Şanlıurfalı bir şirket verildiği ihale dokümanlarında yer alırken, iddiaların somut bir karşılığı da oldu. Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç’un kentin gelişimini kent içine verilecek ihaleler ile sağlamaması vatandaşların hizmet konusunda şüphelere yol açacak soru işaretlerini de beraberinde de getirdi.Haber:S.Sinan ALKAYIŞ