BİZ YAPMAYIN DEDİK, ONLAR İNADINA YAPTILAR!
BİZ YAPMAYIN DEDİK, ONLAR İNADINA YAPTILAR!
(BAĞIMSIZ KÜRSÜ)
Şehirleri insanlara hazırlayıp kazandırmak oldukça önemlidir. Yapılan yatırım ve projeler önce insan odaklı olmalı ve doğada korunmalıdır.
Bunun içinde kenti yönetenler “Vizyon” sahibi olmalı, temel değerlere uzun vadeli bakıp, planlamayı ona göre yapmalı
Şehrimize yapılan yatırım ve hizmetler de bu “Vizyon” ve “Misyonu” ne yazık ki görmek mümkün değil!
BAKIN; yaklaşık 12 yıl önce hizmete giren Adliye Sarayının yeri için o gün çok tartışmalar oldu. Bulvar üzerine yapılmasın hem de bu yer yeterli değil denildi, inadına yapıldı bugün birçok konuda sıkıntı çekiliyor!
BAKIN; 5 yıl önce hizmete giren Hükümet Konağı için aynı uyarılar yapıldı, bulvar üzerine yapmayın, bu ele geçmeyecek yeşil alanı beton yığınına çevirip, Ana Bulvarın geleceğini karartmayın. Buyurun karayollarının yeri veya Kara Dağ eteklerine bir yer bulun, orada bu şehir için sosyal ve ekonomik bir merkez oluşturun!
KİMSE DİNLEMEDİ! Üstelik Adıyaman'ın hafızasını günümüze taşıyan Hükümet Konağı karşısında ki, Vali Konağı (Vali Lojmanı) valiliğin teklifi üzerine, belediye meclisinin aldığı kararla bu yaklaşık 5 bin metrekarelik bahçeli alan 9 katlı iş merkezine çevrildi. Orası yıkılacak, yerine iş merkezi yapılacak!
BAKIN; 55 yıl önce yapılan İl Halk Kütüphanesini bu 1374 metre karelik alana sıkıştırıp yeniden burada yapmayın dedik. O dönem Adıyaman'ın nüfusu 23 bin 153 kişiydi. Bugün 300 binlere dayanmış, şehrin en önemli noktası, başta trafik olmak üzere birçok sıkıntılar yaşanır.
Bu bölgeye yapmak istiyorsanız da 200 metre ilerisinde yaklaşık 5 bin metrekare alanı olan eski otogara çok amaçlı bir kütüphane yapın.
DİNLETEMEDİK! Bugün öğrencilerimiz bu trafik gürültüsü içerisinde de olsa ders çalışmak için sabahın erken saatlerinde yer bulma kuyruğuna giriyor!
BAKIN; TUZ HANI, ayağa kaldırılması için 20 sene uğraşıldı. Şehir merkezinde kimliğimizi yansıtan tek bir tarihi değerimizdi. Restore edildi, 29 dükkânla Adıyaman’a hizmet verecekti. Planlamaya göre, el sanatları, gastronomi, hediyelik eşya satan dükkanlar, kafe ve çay ocakları, harfane yapılacak alan, çeşitli sanat etkinliklerin yapılacağı, bir “CAZİBE MERKEZİ” olacaktı.
Bir kararla amaçlanan proje rafa kaldırıldı, bir gecede “VE HOTELS BUTİK OTEL” oldu.
“ORTAK AKIL” otel kararına karşı çıktı, bizleri bir “Vatan Haini” olarak ilan etmedikleri kaldı!
Adliye, valilik, çevre şehircilik, halk eğitim,”Ucube” görünümün de sözde bir kent meydanı, belediye binası, emniyet müdürlüğü ve buraya olmaz dediğimiz öğretmen evi hep ana bulvarda. Daha neler planladığını da bilemiyoruz!
Öğretmen evinin buraya yapılacağını duyunca hayret ettik. Olmaz dedik, bize şaka gibi geldi!
BAKIN; Malatya’ya yapılacak öğretmen evi,200 yatak kapasiteli, görseli mükemmel, 10 bin 20 metrekare kapalı alan, 265 kişilik konferans ve spor salonu ile birlikte 2 adette düğün salonu var. Şehir dışında, göl manzaralı, genişlemesi içinde yer sıkıntısı yok!
Besni’ ye yapılacak öğretmen evi 100 odalı. Adıyaman’da bitmek üzere olan öğretmen evi 88 odalı. Görsel falan yok, o daracık yere sıkıştırılmış beton yığını!
Şimdiden yer sıkıntısı çekmeye başlamış, bulvara çıkan yol kapatılıp öğretmen evinin bahçesi genişletilmek isteniyormuş. Mahalle Muhtarı Fatma Göksu ve bölgede ki esnaf ve evler karşı gelip bu yolumuzu kapattırmayız diyorlarmış!
İşte Adıyaman'ın “Vizyon” ve “Misyonu” bu şehir, bu kent, bu memleket böyle idare ediliyor!
Bir memlekette, 28 ayda 3 vali, 25 ayda 3 milli eğitim müdürü, 13 ayda 3 il emniyet müdürü ve yine 13 ayda 2 kültür ve turizm müdürü değişirse işte bu memleketin hali böyle olur!
VAR MI BİR DİYECEĞİNİZ?