Mahmut TEKİN

Mahmut TEKİN

VEKİLLERİMİZİN BİR YILI!..

 


VEKİLLERİMİZİN BİR YILI!..

(Bağımsız Kürsü)

Seçimlerde tepeden inme listeye konulan milletvekillerini, bir kesim Adıyamanlı olarak kabullenip içimize sindiremedik. Ancak, dördüne de yol verip bizleri temsil etsinler, ilin sorunlarını çözsünler diye Ankara’ya biz gönderdik!

Bizim seçip gönderdiğimiz daha çiçeği burnunda ki, bazı vekillerimizi çok eleştirdik, bazen de eleştiri seviyesini çok basite indirirken;

Türkiye'nin “TEK ADAM” sistemi ile yönetildiğini unuttuk. A’ dan Z’ ye kadar her şeyin “TEK ADAM” ın iki dudağı arsında biterken, onun direktifleri doğrusun da listeye konulup milletvekilli seçilen vekillerin neler yapabilecekleri de 22 yıldır açık ve net ortada!

İktidar milletvekillerinin, ilin sorunlarını sesli olarak gündeme taşıyıp onları gündemde tutmak, kamuoyu oluşturmak, toplumsal bir tepkiye öncülük edip, hesap sormak gibi bir lüksü, bir şansı, bir yaptırım gücü de yok!

Sistem bu!

Peki, bu tablo karşısında vekillerimizin performansı, başarısı çalışma heyecanı nasıl?

“Sezar’ın Hakkını Sezar’a Verme” deyimiyle yola çıkarsak, bir yılını dolduran dört vekilimiz bilgi birikimi ve tecrübeleri ölçüsünde iyi gidiyor diyebiliriz!

Nasıl mı?

Bakan ve bakan yardımcılarının kapılarını yol edip, yatırım ve hizmetler hakkında istişarelerde bulunuyorlar!

Bakanların, ağızlarına çaldıkları bir parmak balı bizimle paylaşıp, Adıyaman'a 750 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi, 150 yataklı Fizik Tedavi Hastanesiyle birlikte, Altınşehre 150 yataklı acil durum hastanesi müjdelerini vermediler mi?

5 Milyon TL’ye mal olacak Çelikhan yolu bu vekillerimizin eseri olmayacak mı?

Doktor atama müjdeleri, hastanenin otopark sorununu çözme,25 çocuğumuzu Çanakkale gezisine gönderme gibi müjdeli haberleri veren kim, bu vekillerimiz değil mi?

Yapımları yılan hikâyesine dönen Gömükan, Koçali, Çetintepe, Büyükçay sulama barajlarını yakinen takip eden, biran önce devreye sokmaya çalışan yine bu çiçeği burnunda ki vekillerimiz!

Enkaz altında kalan bu şehirde, 32 bin konut dağıtacağız diyip, daha alt yapısı yapılmayan, inşaatı bitmeyen, 8 bin 147 Afet Konutu dağıtmadılar mı?

Saymak istersek bu bir yıl içerisinde çok müjdeler aldık, almaya da devam edeceğiz!

Daha ne istiyoruz? Telefonlarımıza çıkıp dertlerimizi dinliyorlar, taziyelerimize geliyorlar, makam odalarında bizimle fotoğrafta çektiriyorlar;

Bu dünde böyleydi, bu günde böyle, yeni gelişen bir şey olmayacak aynen devam edecek!

En önemli mevkilerde iken, Adıyaman'a bir askeri acemi birliği getirebildik mi?

Yıllarca Hızlı Tren hikayesi dinlemedik mi?

22 yıldır turizmde, sanayide, tarımda bir cazibe merkezi oluşturabildik mi?

42 yıl önce yapılan bir müzeye talim ederken, 8 yıl önce ihalesi yapıldı denilen Panorama ve Arkeoloji Müzesi nere de?

Var mı, çok amaçlı bir kültür Sitemiz?

Yapabildiniz mi, çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapabilecek bir stadyum?

Bu memleketin daha mahallelerin de kreş, kütüphane, etüt merkezi yok!

Durum-vaziyetin tablosu bu, bu sistem içerisinde pekte yapılacak bir şey yok gibi, hep ağzımıza bir parmak bal çalıp gönderecekler!

Aksini düşünüp hayır efendim bu böyle olmaz, böyle gitmez, vekillerimiz şunları, şunları yapsın diyenler varsa buyursunlar!




ARŞİV YAZILAR