Skandal İddiaya Belgesiz Açıklama!

Skandal İddiaya Belgesiz Açıklama! yeniyolgazetesi.com

Besni Belediyesi’nin deprem sonrası yardım olarak gelen yemleri sattığına dair şikayetler üzerine savcılık soruşturma başlatırken, iddialara belediye meclis üyesi Kara’dan yalanlama açıklaması geldi. Şikayetler ve yargı sürecine değinmeyen Kara’nın sadece ‘gerçek değil’ açıklaması yapması kamuoyunu tatmin etmedi.


Haber Merkezi

Depremin ilk günlerinden buyana Adıyaman halkının yanında olmak adına çeşitli hizmetlere imza atan Ankara’nın Sincan Belediyesi, Besni ilçesindeki depremzede hayvan üreticileri için iki tır yem desteği gönderdi.
Ancak iddiaya göre; Sincan Belediyesi’nin, Besni’de hayvancılıkla uğraşan depremzede dağıtılması için gönderdiği 2 tır hayvan yemi AKP’li Besni Belediyesi tarafından ücret karşılığı satıldı.
Belediye yönetimi ve meclis üyelerine yönelik çeşitli iddiaların günde geldiği olayla ilgili, vatandaşların suç duyurusunda bulunması üzerine savcılık harekete geçti ve soruşturma başlattı.
Savcılığın titizlikle yürüttüğü soruşturma kapsamında gelen şikayetlerin ayrı ayrı ele alınarak, gerek belediye yönetimi gerekse de siyasilere yönelik iddiaları araştırdığı öğrenildi. 
İddialarla ilgili Besni Belediyesi’ni sessizliğini bozan isim AK Partili meclis üyesi Halil Kara oldu. Yardım için gelen yemin parayla satıldığı iddialarını yalanlayan Kara, suç duyurusu ve savcılığın soruşturma başlatması ile ilgili ise açıklama yapmaktan kaçındı. 
Kamuoyu açıklama beklerken Kara’nın yalanlama ile iddiaları geçiştirmesi tepki çekti. Haber Merkezi