DEPREMDE YAŞAMINI YİTİREN YALÇINAKAYA’NIN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK

DEPREMDE YAŞAMINI YİTİREN YALÇINAKAYA’NIN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK yeniyolgazetesi.com
Haber:Hacer ASLAN

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğretmenler Erol ve Sinem Yalçınkaya’nın adı Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Ortatepe köyünde yapılan kütüphanede yaşayacak. Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğretmenler Erol ve Sinem Yalçınkaya’nın adına kütüphane kuruldu.


Kütüphanenin açılış etkinliğine Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Yarbuğlu Baş, Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, Yalçınkaya ailesi ve arkadaşları ve okul öğrencileri katıldı.
Açılış öncesinde öğrencilerinde katıldığı bir sinevizyon gösterisi düzenlendi.
Adıyaman Enkaz Kütüphanesi Komisyonu öncülüğünde Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Ortatepe köyünde yapılan kütüphanede Erol ve Sinem Yalçınkaya’nın adı yaşayacak.
Yapılan açılışta açıklama yapan Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, doğan çocuklara Erol isminin verileceğini belirterek kendini Ortatepe köyüne adadıklarını aktararak; Erol hoca ismi verilecek doğan çocuklara. Çünkü sizin çocuklarınız, sizin oğlunuz, sizin kızınız burada öyle bir intiba yaratmış. Ben burada bunu hissetim. Kendilerini bu köye adamışlar, binlerce çocuk yetiştirmişler. Bu isim sayesinde yetişmeye de devam edecek. Allah sizlerden razı olsun, böyle çocuklar yetiştirdiğiniz için. Allah cennetinde kavuştursun. Hiçbir öğretmenimizin eksikliğini göstermesin. Tüm öğrencilerimiz için bir farkındalık olacaktır. Okul yönetimimize ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bugün bu kütüphanenin hazırlanmasında ve bizleri yalnız bırakmayan desteklerini esirgemeyen Adıyaman Kültür ve Turizm İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Enkaz kütüphanesinin kurucularına, çalışanlarına ve destekçilerine teşekkür ediyorum. En önemlisi bu ince düşünceyi gösterip burada buna öncülük eden okul yönetimimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Erol ve Sinem Yalçınkaya Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.