CENGİZ HOLDİNG ADIYAMAN’DAN KAZANIYOR, MAZIDAĞI’NA SPONSOR OLUYOR

CENGİZ HOLDİNG ADIYAMAN’DAN KAZANIYOR, MAZIDAĞI’NA SPONSOR OLUYOR yeniyolgazetesi.com
HABER MERKEZİ

Adıyaman’da açtığı tesis ile ekonomik olarak büyümeye devam eden Cengiz Holding’in kente yatırım noktasında küçülmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.


Cengiz Holding bünyesinde yer alan Adıyaman Bakır İşletmesi Konsantratör Tesisi,  Adıyaman’da 2018 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.

Kentte 6 yıldan bu yana maden arayan Adıyaman Bakır İşletmesi Konsantratör Tesisi burada açtığı tesiste yıllık 18 bin 500 tonun üzerinde bakır üretimi ile bakır ihtiyacının karşılanmasına büyük katkı sağlıyor.

110 milyon dolar ile açılan tesis Adıyaman’dan şirkete fayda sağlarken, Cengiz Holding Adıyaman’a fayda sağlama konusunda aynı katkıyı vermiyor.

Adıyaman’ın profesyonel liglerde bulunan tek takımı olan Adıyaman Futbol Kulübü’nün maç yaptığı Mazıdağı Fosfat Spor Kulübü’ne isim, göğüs, sırt ve antrenman kıyafetlerine dek sponsorluk verirken bu konuda Adıyaman’ı es geçiyor. Yapılan maç sonrası tamamıyla gün yüzüne çıkan sponsorluk konusu Adıyaman halkı tarafından tepki ile karşılanırken, Cengiz Holding’in Adıyaman’a yatırım yapmasının kendi faydasına olacağını söyledi.

Cengiz Holding’in kentin madenini alıp işlemesi ve buradan ekonomik olarak kazanımlarının olmasının vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, kentin gelişimine katkı sağlaması vatandaşlar tarafından bekleniyor. 

Yaşanan 6 Şubat depremleri sonrası deprem bölgesine çeşitli yardımlarda bulunan Cengiz Holding’in geçen bir buçuk yıl sonrasında yardım ve destekler konusunda somut adımların atılmadığı görülürken vatandaşlar buradan kazanılan paranın Adıyaman’ın gelişimine de harcanması gerektiğini söylerken, yetkililerin de bu manada gerekli görüşmeleri yapmasını istedi.

Öte yandan, Adıyaman Bakır İşletmesi Konsantratör Tesisi, bulunduğu alanda 6 Şubat depremleri sonrası 100 metre kayma olduğu ve Koçali Barajı’nın da bu alana yakın olduğu öğrenilirken, olası bir felakette yörede yaşayana vatandaşların risk altında olduğu öğrenildi.

Cengiz Holding’in Adıyaman’dan para kazanıp Adıyaman’a yatırım yapmaması ve aksine sportif anlamda rakip olduğu takıma destek vermesi tepkilerin odak noktası olurken, aynı zamanda yaşanan 100 metrelik kaymanın da vatandaşın tepkisini çekerken, yetkililerin harekete geçmesi adına çağrıda bulundu.