ESNAF ZABITAYI AFİŞİ YAKARAK PROTESTO ETTİ

ESNAF ZABITAYI AFİŞİ YAKARAK PROTESTO ETTİ yeniyolgazetesi.com
Hacer Aslan

Adıyaman’da esnaf A. A. gösterdiği tüm iyi niyete rağmen, sorun çözmek yerine sorunu büyüten Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürü Şeyho Coşkun’u protesto etmek için afişi benzin dökerek yaktı.


Adıyamanlı esnaf A. A., iş yerine asılan afişi protesto amacıyla benzin döküp yaktı. 
Adıyaman Belediyesine bağlı zabıta ekipleri afişin sökülmesini isterken, esnaf A. A.’nın tüm iyi niyetine rağmen 2 gün boyunca zabıta ekipleri tarafından tacize uğradı. A. A. süren tacize karşı afişi önce söktü sonrada benzin döküp yaktı.
Esnaf A. A. yaptığı açıklamada; “Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı arkadaşlar geldi. Durumu ifade ettiler, bende tüm iyi niyetimle ilgilendim. Kendilerine ikramda da bulundum. Ama böyle ısrarla bunun benim sökemeyeceğimi, teknik bir şey olduğunu fakat iki gündür artık taciz noktasına geldi. Bende bu noktada Adıyaman Zabıta Müdürüne, bir tepki olsun diye afişi yaktım. Buradan Adıyaman Zabıta Müdürüne sesleniyorum. Adıyaman’daki tüm işleyişi ve işlemi düzeltti pankarta mı kaldı kendisine buradan bir soru yöneltiyorum. Yani artık esnafların yakasından düşsün bu zabıta müdürü, bizi artık bunalttı.” ifadelerine yer verdi.
Esnaf A. A. ayrıca Adıyaman’da deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışan kentin ve esnafın bu tür uygulamalar ile zor duruma düştüğünü yetkililerin ‘Adıyaman’a gelin’ çağrısının bu tür uygulamalar ile boşa düştüğünü, kendisini toparlamaya çalışan esnafın yine yerli kurumlar tarafından zora konulduğunu ve başka çıkar yol bırakılmadığını kaydetti.
Esnaf A. A. yaptığı açıklamada Zabıta Müdürü Şeyho Coşkun’un yaptığı uygulamalar ile Adıyaman’da yüzde 50’den fazla oy alan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ile vatandaş ve esnafı karşı karşıya getirmeye çalıştığını söyledi. Esnaf A. A. ayrıca bu tür uygulamalar ile deprem sonrası süreçte Zabıta Müdürü Şeyho Coşkun’un bu tür uygulamaların Adıyaman Belediyesine, kente ve esnafa zarar vereceğini Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin halk ve esnaf ile karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını vurguladı. Bu tür sorunların gösterdikleri iyi niyete rağmen devam ettiğini yalnızca kendilerinin değil esnafın tamamının durumdan rahatsız olduğunu yanlıştan bir an önce dönülmesinin kentin geleceğe daha umutlu bakmasına yardımcı olacağını dile getirdi.