Mahmut TEKİN

Mahmut TEKİN

EMNİYET MÜDÜRÜ SAHAYA İNMİŞ!

 


Yaklaşık bir yıl önce, göreve getirilen Elazığlı hemşehrimiz İl Emniyet Müdürünün gelişi ve gidişinden kimsenin haberi olmadı. Bir yıllık görev süresinde göreviyle ilgili bu kentte bir iz bırakmadığı gibi, bu dönem içerisinde asayiş ve trafik sorunları tavan yaptı!

İlin sevk ve idaresinden sorumlu en yetkili makam, bu teşkilatı çalıştırmamış, bu konuda pekte duyarlı olmamış, umursamamış, ortada bir şey yokmuş gibi pembe tablolar çizilince;

Memleketin, “Vaziyet-i Umumisi” İşte böyle olmuş;

Asayiş bozulmuş, Şehir içi trafikle birlikte birçok konu allak-bullak olmuş!

Ve teslimiyetçiliği seçen bu kenttin sahiplerinden de ses seda çıkmamış, herkes suspus olmuş!

Vatandaş, hırsızlıktan, kavga, yaralama, adam öldürme, trafik magandalarının egzoz, korna ve müzik seslerinden, gelişi güzel araç parklarından bıkıp usanırken;

Birde ortaya istediği yere, istediği zaman kadar, TIR ve TANKER park etme özgürlüğü çıkmış!

Bilindiği üzere bu memleket "İNTİHAR VAKALARINDA" ülke genelinde ilk sıralarda!

Şimdi uyuşturucunun çok küçük yaşlara kadar indiğinden ve fuhuş olaylarının belli boyutlara geldiğinden söz ediliyor!

Böyle sorunlu bir ortamda ilimize yeni bir emniyet müdürü atandı.

Bize gelen bilgilere göre, gelir-gelmez sabahın erken saatlerinde çay ocaklarındaki vatandaşlarla sohbet edip, şikâyet ve önerilerini dinlemeye başlamış!

Eşi hanımefendi de kendisi gibi kolları sıvayıp sosyal faaliyetlerde bulunarak yaş günlerinde bulunup, ev ziyaretleri yapıp, birlik ve beraberlik dayanışması çalışmaları yapıyormuş!

Sayın Müdür Ali Haluk Karakuş’a yeni görevinde başarılar diler, buradan memleketimize hoş geldiniz derken, geçmişten bir-kaç hatırlatmanın yararlı olacağını düşünüyorum!

Bu memlekette 6 yıl kadar önce, 10-15 günlük bir uygulamayla o dönem emniyet kemeri takma oranı, yüzde 20-25’ lerden yüzde 90’lara çıktı. Ceza yok, uyarılar tuttu, alanda- satanda memnun kaldı ve sistem oturdu!

Yine yıllar önce bu memlekette, cadde ve sokaklara tek taraflı park uygulaması yapıldı, bir taraf serbest diğer tarafta dörtlüleri yakmak şartı ile 10 dakika park izini verildi, mazereti gerçekçi olanlara da tolerans tanındı!

Trafik Polisleri hep sahadaydı, yol gösterici, mütevazi ve kibarlardı!

Daha sonra bir “Park Metre” belası icat edildi, ver parayı koy aracını esnafın iş yerinin önüne istersen üç gün gelme!

Böylece düzen bozuldu, bugünkü gibi şehir içi trafik karmaşası başını aldı gitti!

Daha sonra ilimizde göreve başlayan Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, “KURAL OLMADAN DÜZEN VEYA SİSTEMİ KURAMAZSINIZ” diyip, gelir- gelmez şehir içi trafiğe el atıp, 528 esnafla yaptırdığı ankette, yüzde 68 oranında tek taraflı park ve dörtlü sinyaller yakılarak on dakika parka karar verildi. Trafik Polisleri sahaya indi, sorumsuzca, keyfi park etmeler ortadan kaktı, uygulama yüzde 80-90 tuttu!

Deprem bahane edilmesin, herkes sorumluluğunu bilsin, birçok konuda olduğu gibi, asayiş ve trafikte de bu memlekete doğru-dürüst hizmet edilmedi ve edilmiyor. Her şey depreme bağlanmaya çalışıldı, liyakatsiz ve ehliyetsiz yöneticiler bu güzelim memleketi bu hale getirdi!




ARŞİV YAZILAR