Mahmut TEKİN

Mahmut TEKİN

BAKAN GELDİ BOŞ GELDİ!

 


BAKAN GELDİ BOŞ GELDİ!

(Bağımsız Kürsü) 

ANKARA’DAN bürokratlarıyla birlikte ADIYAMAN'IN gelecekte ki kaderini çizen,  sosyo-kültürel değerleriyle birlikte şehrin kimliğine yön veren, BAKAN MEHMET ÖZHASAKİ bayramdan önce ilimize teşrif ettiler.

 Yine bizleri gururlandırıp onurlandırdılar! 

Yine protokoller, yine konvoylar, yine tedirginlik! 

Vatandaş, bakanın bu bayram öncesi teşriflerinden, kuraları çekilen 8 bin 147 adet Afet Konutunun anahtarlarını belirlenen hak sahiplerine verip, buyurun güle –güle oturun müjdesini beklerken; 

 Yine her şey yolundaymış gibi nutuklar atıldı…

Validen bilgi alındı…

Şehrin geleceği için projeler masaya yatırıldı…

 Aldılar-verdiler-biçtiler kestiler…

Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında şehrimizi ihya ve inşa ediyoruz dediler! 

Dört dairelik bir eve misafir olup, işte yüz akımız Yerinde Dönüşüm eserimiz dediler!

20 binin üzerinde Yerinde Dönüşüm müracaatına karşılık, yaklaşık 1,5 yıldır yıkılan 24-36-48 dairelik kaç sitenin temeli atılıp inşaatlarının hızla ilerlediğini,  fiziki gerçekleşmelerinden hiçte bahis etmediler! 

Toplantılar yapıldı, milletvekilleri, il, ilçe ve belde belediye başkanları, bürokratlar katılıp istişarelere devam edildi! 

Muhtarlar toplantıda yoktu! 

Olsalardı belki, ADIYAMAN'IN sahipsiz olduğunu, yetkililerin görevlerini yapmadıklarını, vatandaşların derdini anlatacak yetkili bulamadıklarını söylerlerdi! 

Evet, bakan geldi, boş geldi! 

Bir yerde Karadağ’da daha uygun yer varken, kayalar üzerine onca ağaç katledilerek, dinamitler patlatılıp alt yapısı olmayan çok maliyetli inşaatlar devam ederken; 

Yine bir yerde, yolu, suyu, kanalizasyonu, elektrik gibi tüm alt ve üst yapısı hazır olan, ADIYAMAN'IN kültür ve kimliğini taşıyan siteler de bir adım ileriye gidilmezken, Yerinde Dönüşümde şaha kaktık denilirken; 

Bu belirsizlik ve karamsarlığa başta siyasi parti ve STK’lardan ses seda yok. Herkes bu şehrin gidişatından, geleceğinden mutlu ve memnun!

Yalınız, SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI HAŞİM ASNUK’UN hakkını teslim etmek gerekir, birçok konuda olduğu gibi bakanın bu gelişiyle ilgilide gerekli tepkiyi gösterip;

“Dağıtılan deprem konutlarının 16 aydır tamamlanmadığı, Karadağ-İndere bölgesinde sözde teslim edilen konutların daha ince sıvalarının yapılmadığı, evlerde su olmadığı, bakanın konvoyunu CUMHURBAŞKANI görseydi kıskanırdı!” açıklamasını yapabildi!




ARŞİV YAZILAR