Av. Songül Varki Yıldırım: Adaletin Teminatı İçin Çalışmaya Devam

Av. Songül Varki Yıldırım: Adaletin Teminatı İçin Çalışmaya Devam yeniyolgazetesi.com
Hacer Aslan

Av. Songül Varki Yıldırım, Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, adaletin teminatı olan avukatların önemine vurgu yaptı.


Yıldırım, açıklamasında şunları belirtti: "Bugün, hukukun üstünlüğünü ve adaletin sağlanmasını teminat altına alan avukatlarımızın günü. Avukatlar olarak, insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü ve adaletin tecellisi için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Toplumun hukuki sorunlarıyla başa çıkmak, adaleti sağlamak ve herkesin hukuki haklarına erişimini güvence altına almak için varız."

Aynı zamanda, adaletin işleyişindeki önemine de vurgu yapan Yıldırım, adaletin sadece yargı sistemi ile değil, toplumun her kesimiyle işbirliği içinde oluşturulabileceğini belirtti. "Adalet, toplumun her alanında, her bireyin katılımıyla sağlanabilir. Bu nedenle, avukatlar olarak, sadece mahkeme salonlarında değil, aynı zamanda toplumun farklı kesimleriyle işbirliği yaparak, daha adil bir dünya için çalışmalıyız" dedi.

Son olarak, meslektaşlarına ve tüm avukatlara duyduğu saygıyı ve sevgiyi dile getiren Yıldırım, "Adaletin güvencesi olan avukatlarımızın gününü kutluyor, hukukun üstünlüğünü sağlamak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.