VAHAP SEÇER ÇARŞIYI KARIŞTIRDI!

VAHAP SEÇER ÇARŞIYI KARIŞTIRDI! yeniyolgazetesi.com

Mersin çarşı esnafı, Kırmızı Lacivert İş Merkezini yıkmak için mahkemeyi beklemeyerek yer göstermeden ‘çıkın’ diyen Başkan Vahap Seçer’i protesto etti.


Mersin Büyükşehir Belediyesinin özel firmaya aldırdığı yıkım raporunun şaibeli olduğunu savunarak yargıya giden çarşı esnafı, mahkeme kararı beklenmeden yıkım için tebligat gönderilmesini siyah çelenk bırakarak protesto etti. Yolu kapatan esnaf, Başkan Vahap Seçer’i taleplerine kulak vermeye çağırdı.

Mersin’de tenis kulübü, Hilton Oteli’nin ön kısmı ve Marina’nın kaçak eklerine ve yıkım kararlarına rağmen işlem yapılmazken esnafa karşı harekete geçilmesine, “Onlar zengin” tepkisi veren çarşı esnafı, gerekirse kendilerini yakacak kadar direnmeye kararlı olduklarını söyleyerek, yerinde dönüşüm istedi.

Mersin Çarşı Esnafı Derneği Başkanı Bekir Algüllü, “Rızık kutsaldır” diyerek, “Sayın başkan 4 yıl önce belediye başkanı olmadan evvel sayısız defa çarsımızı siyasi çalışmaları kapsamında ziyaret etmiş ve çarşı esnaflarımıza özellikle Mersin çarşısındaki tarihi çarşılarımızın yenileneceği ve restore edileceği sözlerini vermiştir. Ancak ne hikmetse sayın başkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra çarsılarımıza ve esnaflarımıza karsı tavrı değişmiştir. Daha önce ‘restore edeceğim dediği çarşılarımız için atomun verdiği enerjiyi ilk önce bizim üzerimizde denemeye kalkmış ve önce ‘biz buraları yıkacağız ama esnafı mağdur etmeyeceğiz’ derken, şimdilerde ise ‘size yer bulamıyorum, hükümet öğretmen evinin yerini vermiyor’ demeye başlamıştır” diye konuştu.

Çarşı esnafları olarak yıkıma veya dönüşüme karşı olmadıklarını ancak buradaki yüzlerce esnafın mağdur edilmemesi gerektiğini söyleyen Algüllü,“Merkezinde esnaf olan her projeye varız. Esnafımızın yok edilmesine sessiz kalmamız mümkün değildir” dedi. Vali Ali Hamza Pehlivan ile yetkilileri göreve çağıran Algüllü, Vahap Sçer’in geri adım atmaması halinde kendilerini yakmayı göze alacakla kadar direnmekte kararlı olduklarını söyledi. Haber Merkezi