TURANLI:ÇUKOBİRLİK PAMUK ÜRETİCİLERİNİ MAĞDUR EDİYOR

TURANLI:ÇUKOBİRLİK PAMUK ÜRETİCİLERİNİ MAĞDUR EDİYOR yeniyolgazetesi.com

2022 yılında pamuk üreticilerimizin bin bir emekle üretmiş olduğu pamuğu değerinde satabilmek için çoğu çiftçimiz ürününü emanet olarak Çukobirlik’e teslim etti.


Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu TURANLI2022 yılında yüksek girdilerden dolayı pamuk kg fiyatının en az 35 TL. olarak belirleneceğini beklerken, Çukobirlik 01.08.2022 tarihinde baş fiyat olarak 20,5 TL. belirledi. Akabinde 03.10.2022 tarihinde Çukobirlik fiyat güncellemesi yaparak pamuk kg başfiyatını 15,8  TL. olarak belirlemiştir.  Pamuk üreticimizin bekleyişi maalesef mağduriyetlerine sebep olmuştur. Pamuk üreticilerimizin Çukobirliğe emanet olarak verdiği pamuk gün geçtikçe fiyat olarak değer kaybetmiştir. 05.04.2023 tarihinde Çukubirlik’in belirtmiş olduğu ürün başfiyat 13,8 TL. Çukobirlik’in son fiyat güncellenmesinden sonra ürününü Çukobirlik’e emanet olarak veren çiftçilere ürün fiyatını 13.8 TL üzerinden ödeme yapılacağını Çukobirlik tarafından üreticilere bilgi verildi.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zolru TURANLI, pamuk üreticilerimiz, yetkililerden mağduriyetlerin giderilmesi için gereken çalışmaların bir an önce yapılmasıgerketiğini, aksi taktirde küresel bazda önem arz eden pamuk üretimin ülkemizde sürdürebilirliği aksamalara neden olacaktır. dedi. Haber Merkezi