Milletvekili Alkayış: Bu Vatan Bize Ecdadımızın Emanetidir

Milletvekili Alkayış: Bu Vatan Bize Ecdadımızın Emanetidir yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa ALKAYIŞ, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde bu anlamlı günün önemine binaen bir açıklama yaparak Çanakkale Cephesi’nde düşmana karşı canı pahasına savaşıp bu cennet vatanı bizlere emanet eden ecdadımıza minnet duygularını iletti.


Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde bir basın açıklaması yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa ALKAYIŞ, 18 Mart’ın tarihimizde pek anlamlı bir yerinin olduğunu söyledi. Çanakkale Zaferi’ni bizlere kazandıran ecdadımızın o gün bütün dünyaya “Çanakkale geçilmez” dedirttiğini ve dilden dile dolaşacak bir destan yazdığını belirten Alkayış; Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle yekvücut olan kahraman ordumuzun yeri geldiğinde kuru ekmek yeri geldiğinde sade hoşafla yetinerek canı pahasına vatanı savunduğunu söyledi. Her bir askeri kendisinden kat kat ağır mermiyi kaldıran birer Seyit Onbaşı konumunda olan Kahraman Ordumuza, yani Seyit Onbaşılara ne kadar minnet duysak azdır diyen Alkayış, bu kutlu zaferin halkımızın muhayyilesinde destanlarla, marşlarla, şiirlerle süslendiğini dile getirdi.
Çanakkale deyince akla milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un geldiğini söyleyen Alkayış, Akif’in yazmış olduğu destandan “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın / Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın / Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber / Sana aguşunu açmış bekliyor Peygamber” dizelerini hatırlatarak bugünleri borçlu olduğumuz kahraman ecdadımızı bir kez daha saygıyla andığını söyledi. Kurtuluş Savaşı’mızın en önemli cephelerinden biri olan Çanakkale’de çarpışan yiğitlerimiz için yine Akif’in “Bedr’in arslanları ancak bu kadar şanlı idi” dizesini okuyan Alkayış, İstiklal Şairimiz Akif’in gözünde kahraman ordumuzun taşıdığı değerin son derece yüksek olduğunu belirtti.
Son olarak, halkımızın geçmişte olduğu gibi bugün de bağımsızlığına son derece düşkün olduğunu ve esaret kavramını hiçbir zaman kabullenmediğini dile getiren AK Parti Adıyaman Milletvekili ALKAYIŞ, bu kararlı duruşun dünyada kötü niyetli odaklara korku saldığını dile getirerek başta Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere ordumuzun bütün neferlerini ve bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle andığını söyledi.