DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İSTANBUL’DA GELECEKLERİNİ PLANLADI

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İSTANBUL’DA GELECEKLERİNİ PLANLADI yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Rotary 2420. Bölge Federasyonuna bağlı Bostancı Rotary Kulübü, sosyal sorumluluk projelerinde öncü rol üstlenerek "Dünyaya Umut Olalım" vizyonuyla, depremzede ailelerin çocuklarını ve gençlerini hedefleyen "Geleceğimi Planlıyorum" Projesi’ kapsamında Adana, Adıyaman, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep gibi deprem bölgesinde yer alan şehirlerden seçilen akademik başarıya sahip 10 lise öğrencisini bir hafta İstanbul’da misafir etti.


Proje kapsamında seçilen 11. sınıf öğrencilerinin, İstanbul'da unutulmaz bir deneyim yaşama fırsatı bulduğuna dikkat çeken Bostancı Rotary Kulübü Başkanı Ergün Okay, öğrencilerimiz, Üniversiteleri, teknoloji merkezlerini, fabrikaları ve ilgi alanlarına yönelik kurum ve iş insanlarını ziyaret ederek farklı meslek gruplarını yerinde gözlemleme imkanı bulurken kariyerlerini şekillendirmek için önemli fırsat yakalamış olduklarını söyledi.

Bir hafta süren “Geleceğimi Planlıyorum” projesi kapsamında öğrencilerin deneyimlerini anlatan Okay şöyle konuştu:

“Bu proje de ilk olarak öğrencilerin kariyerlerini bilinçli bir şekilde yönlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla Schulee Kariyer Danışmanlık firması tarafından "Etkili Kariyer Planlama" semineri düzenlendi. Seminerde öğrencilere kariyer yolculuklarında ihtiyaç duyacakları beceri ve yetkinlikleri geliştirmelerine yönelik pratik bilgiler verildi. Aynı zamanda, iletişim kurma konusunda etkili stratejilerin yanı sıra iş dünyasında rekabet avantajı elde etme konularında da kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, spor müsabakaları, tiyatro gösterimleri, turistik merkezler ve çeşitli organizasyonlar ile İstanbul’un güzelliklerini keşfetme imkanları da gençlere sunuldu.

Gençlerin kariyer yolculuklarında, 2420. ve 2430. Rotary Bölge Kulüpleri’nin ve sponsor kurumların desteğiyle vizyonlarının güçlendirilmeleri sağlandı. İstanbul’da üniversite kazanmaları durumunda da bursiyerler arasına dahil edilerek, gençlerin hayallerine bir adım daha yaklaşmaları yönünde motivasyon sağlandı. Bu süreçte gençler, hem Rotary kültürüyle tanıştılar hem de edindikleri dostluklarla ömür boyu unutamayacakları anılar biriktirdiler.

Bostancı Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ergün Okay katıldığı toplantıda, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen 2430.Bölge Komite Başkanı Hüsnü Karaarslan ile Bostancı Rotary Kulübü Komite Başkanı Şule Yalçın ve ekibine, her iki Rotary bölgesinden projeye destek veren tüm Rotary Kulüplerine ve sponsorlara teşekkürlerini iletti. Projeye katkı sağlayan 2430. Rotary Bölge'den Adıyaman Nemrut, Adana Çukurova, Adana Güney, Silifke, Ankara Beysukent, Gaziantep İpekyolu, Ankara Emek, Mersin, Ünye, Atakum Rotary Kulüpleri ile 2420. Rotary Bölge'den Erenköy, Kalamış, Fatih, Beyoğlu, İstanbul, Ataşehir, Kandilli, Suadiye, Maslak, Gayrettepe, Tuzla Rotary Kulüplerinin anahtar roller üstlendiğini belirtti.”

Adıyaman’dan İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından farklı okullardan seçilen ve tesadüfen adları da İrem olan 3 kız öğrenciyi İstanbul’a gönderdiklerini belirten Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mehtap Binzet:”Gençlerimizi ve geleceğimiz her zaman önemsiyoruz. 11. Sınıf öğrencilerinin geleceklerin şekillendirecek, bilgi ve görgülerini artıracak önemli proje ile Türkiye’nin n seçkin üniversitelerini yakından görüp çok önemli şirketlerin CEO’ları ile tanışıp geleceğin meslekleri hakkında bilgiler aldıkları bu proje sayesinde umuyorum ki, çok daha başarılı olacaklar. İnşallah bu gençlerimizi ilk sınavda çok iyi üniversitelere göndeririz. Eğer sınavı kazanırlarsa üç kızımıza da burs imkânı sağlayarak eğitimlerine destek olacağız. Geleceğe Yön Veren "Geleceğimi Planlıyorum" Projesi, Depremzedelerin gençlerine ve çocuklarına vizyon kazandırdı” dedi.

Projeye destek veren ana sponsorlar; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mavi, Turkey Hair Clinic. Yan sponsorlar; Celal Döner. Ziyaret Destekçileri; Google Türkiye, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Sonomed, Coca Cola, Koç Sistem, Onko-Koçsel, İTÜ Çekirdek, Schulee Consulting, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi bu anlamlı projenin gerçekleşmesinde büyük katkı sağladılar.