AKP Kan Kaybediyor

AKP Kan Kaybediyor yeniyolgazetesi.com

AK Parti, vekil adaylığı listelerine tepki nedeniyle kalesi Adıyaman’da büyük kayıp yaşıyor. tabanını Yeniden Refah ve HDP’ye kaptıran AK Parti’de, faturanın kime kesileceği merak konusu.


Haber Merkezi 

AK Parti, 20 yıllık iktidar döneminde en güçlü olduğu illerden Adıyaman’da kan kaybediyor. Gerek deprem sonrası kente müdahale ve yaraların sarılmasında gerekse de milletvekilliği aday listelerinin tabanın taleplerinden uzak belirlenmesi tepkileri arttırdı. 

SİNCİK’TE AYBAK DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ 
İl genelindeki güçlü olduğu bölge olarak öne çıkan ve AK Parti’ye verilen oylarda Türkiye rekoru kırılan Sincik’te, Yeniden Refah Partisi adayının iş insanı ve Adıyamanspor Kulüp Başkanı Sait Aybak olması dengeleri değiştirdi. 
Sincik ve Kahta’da doğu bloğundaki oyların Aybak’ın tabanda büyük destek bulması sonucu Yeniden Refah kaymasına neden olurken, ilgini her geçen gün arttığı görülüyor. 

KAHTA’DA YEŞİL SOL ARAYI AÇIYOR
Deprem sonrası kentte ayakta kalan ender bölgelerden olması nedeniyle yığılan nüfus sonucu oyların toplandığı olan Kahta’da ise Ak Parti’den 40’a yakın aday adayı çıkmasına rağmen ilçede ikamet etmeyen isimlerin listede yer bulması parti tabanında küskünlük yarattı. İlçe yönetiminin büyük çoğunluğundan belediye encümenlerine, muhtarlardan aday adaylarına AK Partili Kahtalı seçmenlerin liste tepkisi partiden kopuşları beraberinde getirdi. 
Yaşananlar sonrası Kahtalı seçmenlerin ağırlıklı olarak Yeşil Sol Parti ve ikinci olarak ise Yeniden Refah Partisi’ne yöneldiği görülüyor. 

BESNİ’DE DÜŞÜK KATILIM GERÇEKLERİ ORTAYA KOYUYOR
Batı bölgesinin en güçlü ilçesi Besni’de de, Ak Parti’nin kazanacak bir isme listede yer vermemesi büyük tepki çekti. Partinin tutumları seçmenin öfkesine neden oldu. Öfke, parti karargah, açılış ve etkinliklerinde ki düşük katılımlar ile gözler önüne serildi. 

4 VEKİL SAYISI 2’YE Mİ DÜŞECEK?
Tepkiler, eleştiriler, küskünlükler ve kopuşlar sonrası 20 yıldır kentin çıkardığı 5 milletvekilliğinden 4’üne sahip olan AK Parti’nin bu dönem ancak 2 vekil çıkarabileceği yorumlarına neden oldu.
Gelişmeler, seçimlerde Adıyaman’da rekor oylar alan Ak Parti’nin büyük kayıplar vereceği şeklinde yorumlanırken başarısız seçim sürecinin faturasının kime kesileceği merak ediliyor.