Bu Olmadı Başkan!

Bu Olmadı Başkan! yeniyolgazetesi.com

Adıyaman’da büyük yıkıma neden olan depremin ardından hala yaralar sarılamazken belediyenin özellikle barınma sorunu devam ederken hamile ve engelli çalışanları işe çağırması tepki çekti!


 

Haber Merkezi 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olurken Adıyaman en büyük hasarı alan illerin başında geldi. Şehir adeta yerle bir olurken depremin üzerinden 2 aydan fazla süre geçmesine rağmen hala yaraların sarılamadığı şehirde barınma, içmesuyu, duş gibi temel insani ihtiyaçların giderilememesine ilişkin sorunlar devam ediyor.

BAŞKANDAN TEPKİ ÇEKEN KARAR
Ancak bu sorular devam ederken Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, tepki çeken bir uygulamaya imza attı. Daha birkaç gün önce Hizmet-İş Sendikası ile belediye bünyesinde çalışan işçilere yönelik iki yıl süreli toplu iş sözleşme imzalayan Dalkılıç’ın, yüksek enflasyona rağmen yüzde 59.4'e zam yapmakla övünürken, barınma sorununu çözmeden hamile ve engelli personeli işe çağırdığı öne sürüldü.

ÖNCE SORUNLARI ÇÖZÜN
Engelli ve hamile personelin şehir yerle bir olmuşken kalacak yer sorunu çözülmeden işe çağrılması iş barışını ve huzurunu bozarken belediye yönetiminin çağrıya uymayanlara yönelik yaptırım uygulanacağı yönündeki uyarılarda bulunduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.
Adıyaman Belediyesinin engelli ve hamile personelleri işe geri çağırma kararına tepki göstererek Başkan Kılınç’ı, en azından barınma ve temel ihtiyaçların karşılanması sorunlarının çözümü için harekete geçmeye çağırdı.