Adıyaman’da deprem şehitleri anılıyor

Adıyaman’da deprem şehitleri anılıyor yeniyolgazetesi.com
Cahide Hayrunnisa Çiçek

Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle vatandaşlar, Saat Kulesinde toplanarak deprem şehitleri anısına dua ediyor.


Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin birinci yılında, o acı günün yaralarını sarmaya çalışan Adıyamanlılar, temsili Saat Kulesi'nde bir araya geldi. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları, sevdiklerini anmak ve dualarla yâd etmek amacıyla duygusal bir buluşma gerçekleştirdi.

Depremzedelerin aileleri, Adıyaman Saat Kulesi etrafında toplanarak, kaybettikleri yakınları için bir anma töreni düzenledi. Bu anlamlı etkinlikte, sevdiklerini kaybeden aileler, birbirlerine destek olurken, topluca yapılan Kur'an okumaları ve dualarla acılarını paylaştı.

Anma törenine katılanların çoğu, bir yıl önce yaşanan depremin ardından yaşadıkları kayıpların izlerini taşıyorlardı. Kimisi evini, kimisi sevdiklerini, kimisi ise hayatının bir bölümünü kaybetmiş olmanın hüznü içinde bulunuyordu. Ancak, bu zorlu süreçte bir araya gelerek birbirlerine destek olma çabası, toplumun dayanışma ruhunu ön plana çıkardı.