Adıyaman’ın çekleri yazılıyor!

Adıyaman’ın çekleri yazılıyor! yeniyolgazetesi.com
Ali Şanlı

Adıyaman iş dünyasının protesto edilen senetler gibi yazılan çekleri de artıyor! 2023’te karşılıksız işlemi yapılan çek sayısı 17 olan Adıyaman bu sayı ile Bolu gibi Büyükşehir olan illeri bile geride bırakarak Sivas ile birlikte 59’uncu sırada yer aldı.


Ekonomideki daralma ile birlikte gelen sıkıntılar, ticarette de büyük sorunlara sebep oluyor. Ticarette kullanılan en önemli araçlardan bir olan çek ve senetler de teker teker patlıyor. Rakamlar ise oldukça düşündürücü seviyelere yükselmiş durumda.
Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre Adıyaman’da protesto edilen senet adet ve tutarı gibi karşılıksız çıktığı için yazılan ve yasak gelen çek sayısı da arttı. 

KARŞILIKSIZ ÇEKTE 59’UNCU SIRADA
Adıyaman’da 2023 yılında karşılıksız işlemi yapılan çek sayısı 17 oldu. Adıyaman bu sayı ile Bolu gibi Büyükşehir olan illeri bile geride bırakarak Sivas ile birlikte 59’uncu sırada yer aldı. Adıyaman’ın yazdırılan çeklerinin tutarı 115 milyon 83 bin TL oldu. 

ADIYAMAN ÇEK YASAĞINDA NEREDE?
Adıyaman’da 2023 yılında 11 adet çek için yasak kararı verildi. Adıyaman bu sayı ile bölgesinde 8’inci, Türkiye genelinde ise Iğdır ve Kırıkkale ile 71’inci sırada yer aldı. 

10 KİŞİYE ÇEK YASAĞI GELDİ
Adıyaman’da çek yasağı kararı verilen tekil gerçek kişi sayısı 2023’te 10 adet oldu. Adıyaman bu rakam ile bölgesinde 7’inci, Türkiye genelinde ise aynı sayıdaki Kastamonu ile birlikte 64’üncü sırada yer aldı. 
Geçen yıl Adıyaman’da çek yasağı verilen tüzel kişi olmadı. 

ÇEK YASAĞI KALDIRILMASINDA ADIYAMAN 57’İNCİ SIRADA
Adıyaman’da 2023 yılında 16 adet çek için yasak kararı kaldırıldı. Bu rakam ile bölgesinde 5’inci sırada yer alan Adıyaman, Türkiye genelinde ise 57’inci sırada yer aldı. 
Adıyaman’da 2023 yılında çek yasağı kararı kaldırılan tekil gerçek kişi da 13 olurken kent bu sayı ile bölgesinde 4’üncü, Türkiye genelinde ise 55’inci sırada yer aldı. 
Geçen yıl Adıyaman’da çek yasağı kaldırılan tüzel kişi ise olmadı.