AGAD Başkanı Aslan, Başbakan Üstel’i ziyaret etti

AGAD Başkanı Aslan, Başbakan Üstel’i ziyaret etti yeniyolgazetesi.com
Hacer Aslan

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı ve Mercan TV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aslan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel’i ziyaret etti.


Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı ve Mercan TV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aslan, Kıbrıs Türk Gazetesi Sahibi Alihan Pehlivan ve Mercan TV Kıbrıs Temsilcisi Abdurrahman Bulut ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel’i ziyaret etti.

Ziyarette, medya be iş dünyası temsilcileri arasında çeşitli konular ele alındı. AGAD Başkanı İbrahim Aslan ve beraberindeki heyet, Başbakan Ünal Üstel ile medyanın rolü, demokratik süreçteki sorumlulukları ve sektördeki güncel gelişmeler konularında kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi.

Medyanın toplumsal bilinci artırma potansiyeli, haber doğruluk prensipleri ve bilgi paylaşımının önemi vurgulandı. Ayrıca, AGAD Başkanı İbrahim Aslan, yaptığı konuşmada, basının demokrasi ve şeffaflık süreçlerindeki kilit rolüne vurgu yaparak, basın özgürlüğünün ve gazetecilerin güvenliğinin önemine dikkat çekti.

Öte yandan, Kıbrıs Türk Gazetesi Sahibi Alihan Pehlivan ve Mercan TV Kıbrıs Temsilcisi Abdurrahman Bulut, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin siyasi ve ekonomik gelişmeleri hakkında Başbakan Ünal Üstel ile görüş alışverişinde bulundu. 

AGAD Başkanı Aslan,” Kıbrıs Türk Gazetesi Sahibi Alihan Pehlivan ve Mercan TV Kıbrıs Temsilcisi Abdurrahman Bulut ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel'i ziyaret ettiğimiz önemli buluşmada, medya, demokrasi ve toplumsal sorumluluklar hakkında kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik.
Medyanın toplumsal bilinci artırma, doğru ve güvenilir haber yayınlama sorumluluğuyla hareket etme çabalarımızı sürdürüyoruz. Basın özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliği konularında duyarlılığımızı yineledik.
Aynı zamanda, 6 Şubat'ta yaşanan depremde hayatını kaybeden Kıbrıslı milli sporcu çocuklarımızı anarak, spor camiasına başsağlığı diliyoruz. Bu acı kaybın yaralarını birlikte saracağımıza inanıyor, ailelerine sabır diliyoruz.
Başbakan Ünal Üstel'e nazik daveti ve değerli zamanını bizimle paylaştığı için teşekkür ediyor, basın özgürlüğü ve demokrasinin güçlenmesi adına ortak çabalarımızın devam etmesini umut ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda, Başbakan Ünal Üstel, konuklarına teşekkür ederek medya temsilcileriyle olan bu önemli diyalogun devam etmesini ve toplumun çeşitli kesimlerini bir araya getiren bu tür buluşmaların sıkça düzenlenmesinin önemini vurguladı.