FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA!

FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA! yeniyolgazetesi.com

Depremlerde adeta yerle bir olan Adıyaman’ın önemli bir bölümünün Karadağ’a taşınmasına karar verilirken fırsatçılar krizi fırsata çevirmeye çalıştığı iddiaları gündeme geldi. Fırsatçıların, deprem öncesi milyonluk değere sahip kent merkezindeki arazileri ‘buradan fay hattı geçiyor’ bahanesiyle ucuza kapatmaya çalıştığı öne sürüldü.


Depremin yıktığı Adıyaman’da yeni yapılacak konutlar için güçlü zemini olduğu değerlendirilen böyle bir bölge seçildi. Şehrin iki kilometre kuzeyindeki Karadağ eteklerine taşınmasına karar verilirken, kent merkezinin akıbeti belirsizliğini koruyor.
Kentin yeniden imarında kent dinamikleri ile birlikte hareket etme çağrısı atarak devam ederken kentin taşınma kararını fırsat bilen arsa spekülatörleri de harekete geçti
Deprem öncesi milyonluk değere sahip kent merkezindeki arazileri ucuza kapatmak isteyenlerce, kent içindeki arazilerin kamulaştırılacağı, bunun karşılığında yeni taşınılacak bölgede ev verileceği iddialarını gündeme getiriyor. 
Bununla da yetinmeyen fırsatçılar, ayrıca kent merkezinde ‘buradan fay hattı geçiyor’ bahanesiyle kıymetli arsaları ucuza kapatmaya çalışıyor.
Halkı kandırmaya çalışan fırsatçıların yaydığı dedikodular kentte endişe yaratırken Adıyamanlılar, yetkililerden özellikle kent merkezinin akıbeti ve kamulaştırma iddiaları ile ilgili açıklama yapılarak, fırsatçıların önünü kesilmesini istiyor. Haber Merkezi