ATSO Başkanı Torunoğlu TKDK Başkanı Antalyalı’yı Ziyaret Etti

ATSO Başkanı Torunoğlu TKDK Başkanı Antalyalı’yı Ziyaret Etti yeniyolgazetesi.com
Emre Demir

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Torunoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı’yı ziyaret etti.


Torunoğlu, kentin tarım, hayvancılık, ticaret ve sanayi potansiyeline ilişkin Antalyalı’ya bilgi verdi ve Adıyaman’ın da TKDK desteklemeleri kapsamına alınmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

TKDK’nın 2024’te başlayacak yeni proje başvurularında 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden etkilenen illere ilişkin beklentilerini iletti.

Antalyalı da Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkelere mali destek sağlamak üzere hazırlanan ve TKDK’nın yürüttüğü Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) III Programı’nın hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini belirtti.

Deprem illeri için çeşitli pozitif ayrımcılıklar yapılacağına işaret eden Antalyalı, kırsal alt yapı başta olmak üzere çeşitli sektörlerde AB standartlarında hayata geçirilerek Adıyaman’ın yeniden ayağa kaldırılması ve yaşamın normalleştirilmesi noktasında TKDK’nın önemli görevler üstleneceğini kaydetti.