İŞ ADAMI YOĞURTÇUOĞLU UKRAYNA’YA 850 TON GIDA YARDIMI YAPTI

İŞ ADAMI YOĞURTÇUOĞLU UKRAYNA’YA 850 TON GIDA YARDIMI YAPTI yeniyolgazetesi.com

Ukrayna ile Rusya ile arasında savaş devam ederken Türki iş adamı Selçuk Yoğurtçuoğlu, Ukrayna’da yaptığı yardımlar ile ülke vatandaşları tarafından büyük bir sevgi ile karşılanıyor.


Devam eden savaşta yardım olarak Ukrayna'ya Bayraktar insansız hava araçlarının Ukrayna'nın zaferine yaptığı katkıyı tüm dünya gördü.
Savaş devam ederken Ukrayna’ya ordusuna ve halkına toplamda 850 tondan fazla gıda yardımı yapan iş adamı Yoğurtçuoğlu; “Savaşın başından beri Ukrayna'yı tüm kalbimle sevdim ve şimdiye kadar yardım ediyorum. Herkes ve ben Ukrayna'nın kazanacağına inanıyoruz çünkü gerçek sizin tarafınızda. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye halkı ile Ukrayna’nın yanındayız. Savaşın buraya gelmesinde Ukrayna’yı Rusya gibi bir güç karşısında geri adım atmamasında başlıca etmen Ukrayna istihbaratının iyi bir çalışma yapması geliyor. Bizler burada yaşayan Türkler olarak savaşta Ukrayna’nın haklı olduğunu söylüyoruz. Burada istihbaratın yaptığı çalışma çok değerli Rusya saldırılarının bertaraf edilmesinde önceden kurulan iletişim ağının savaşın seyrini büyük oranda değiştirdiğini gördük ve görmeye devam ediyoruz. Tüm insani yardımlarımız, çocukların bize verdiği bu motivasyonla örtüşmüyor. Çocuklar videolarında çizimlerini, dileklerini gönderiyorlar. Sadece biz birlikte kazanabiliriz, tüm çocuklarımız kazandıkları yarışmanın galibi oldu. Teşekkür diplomaları, kurumu ziyaret belgesi ve diğer sunumlar aldı ancak her biri için en önemli hediye savaşın sonu olacak. Ukrayna’da yaşayan Türkler olarak kendilerine minnettarız. Ben burada yaşayan Türklere çağrıda bulunarak onları da Ukrayna’ya destek vermeye davet ediyorum. 
-Restoran Açarak Halka Hizmet Ediyor
İş adamı Selçuk Yoğurtçuoğlu burada Bayraktar adında bir restoran açtığını; “Bu yüzden restoranımın adını bu şekilde koymaya karar verdim, böylece bu işletmeye gelen insanlar her zaman Bayraktar’ları hatırladılar, bundan sonra isteyen herkes Bayraktar’ları bizzat görebilecek. Başkentin merkezinde Türk mutfağının vatansever müessesesi Bayraktar Restaurant açıldı. Farklı yerlerde restoranlar ile Ukrayna halkına hizmet etmeye ve yardım etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
-Çocuklar İçin Yarışma Düzenledi
İş adamı Yoğurtçuoğlu, burada bir yarışma düzenlerken amacının şehit ve gazi çocuklarının mutluluğu olduğunu söyleyerek; Etkinlikte Ukrayna ve Türk topluluklarının temsilcilerinin buluşması için böyle bir platform vardı. Çocuklar Altın Bayraktar yarışmasına katılıyorlar. Şehrin Podilsky ilçesinde Ukrayna halkına destek için bir video mesajı kaydediyorlar. Kiev'de devlet yönetimi Türk ortaklarla birlikte bir yarışma başlattı. Devletin trajik olaylarını çocukların gözünden görmek konusunda genel olarak şok oldu. Çocuklar bugün küçücük ellerle nasıl cepheye yardım ediyorlar. 60 kadarı orada video yarışmasına katıldı ve bu kadar küçük hikayelerin her birinin zafere giden yolda kendi katkısı var.” dedi.
-Ukraynalı Vatandaşlar Yoğurtçuğlu’na Minnettar
Ukraynalı vatandaşlar duygularını şu sözle ile ifade etti; “İlk andan itibaren Türk iş adamı Selçuk Yoğurtçuoğlu, Rus saldırganına karşı mücadelelerinde Ukrayna halkına yüzlerce ton aktif olarak yardım ediyor. İnsani yardım kargoları Ukrayna silahlı kuvvetlerine ve mağdurlara teslim edildi. Bizi koruduğunuz ve bize böyle bir şey verdiğiniz için minnettarlığımı ifade etmek için burada durup mutlu olmanız ve ülkemizi korumanız için teşekkür ederiz.”