Başkan Turanlı Mercan TV’yi Ziyaret Etti

Başkan Turanlı Mercan TV’yi Ziyaret Etti yeniyolgazetesi.com
Cahide Hayrunnisa Çiçek

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Mercan TV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aslan’ı Mercan TV Ankara stüdyosunda ziyaret etti.


Ziyaret sırasında Mercan TV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aslan Mercan TV Ankara Stüdyosunda Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı’yı ağırladı.

Ziyaret sırasında çiftçilerin yaşadıkları sorunları dile getiren Başkan Turanlı,” Adıyaman ve Kahtada Çifçilerimizin hepsi zor durumdalar. Zor şartlarda üretim yapan badem üreticilerini bu sene badem üreticisinin yok olması için her şeyi yapıyorlar. Çiftçilerimize uzun vade ödemeli kredi imkanları sunulmalı ve destek olmaları gerekiyor. Aksi taktirde üretici sınıfının bitmesine sebep olacaklar. Bu sene Açıklanan badem fiyatları, girdi maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda, çiftçilerimizin beklentilerini karşılayamayacak düzeyde olduğu açıktır. Bölge çiftçimiz, ülkemiz için üretim yapmaya çalışırken, bu açıklanan badem alım fiyatlarıyla üretimden vazgeçmemizi istercesine çiftçilerimizi mağdur etmektedir. Son yıllarda açıklanan badem fiyatı istikrasızlığı karşısında, badem üreticilerimizin çoğu bahçe sökümlerine başlamış durumdadır. Üreticilerimizin temsilcisi olarak, üreticilerimizin mağdur olmaması ve en azından emeklerinin karşılığını alması için yetkililerin bu fiyatları yeniden revize etmelerini ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu sorunları dile getirmemizde aracı olan Adıyaman’ın Dünya’ya açılan penceresi Mercan TV’ye teşekkür ediyorum. Mercan TV’ye Ankara Stüdyosunda ziyarette bulunduk.  Ankara stüdyosu hayırlı uğurlu olsun. İbrahim Başkanımıza ve Mercan TV Ankara Stüdyosu hayırlı olsun. Mercan TV ailesine yayın hayatından başarılar diliyorum. Misafirperverliğinden ötürü Mercan TV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aslan’a teşekkür ediyorum.” Şeklinde Konuştu.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Mercan TV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aslan,” Ankara stüdyomuzda bizlere ziyarette bulunan Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı’yı Ankara Stüdyomuzda ağırladık. Değerli başkanımız ile birlikte çiftçilerin sorunları üzerinde konuştuk. Çiftçiler üretim anlamında ekonominin en büyük parçasıdır ve çiftçilerimize üretim anlamında destek olunması gerekmektedir. Mercan TV olarak her zaman çiftçilerimizin ve başkanımızın yanındayız. Ziyaretlerinden dolayı Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı’ya teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu.