400 Yataklı Devlet Hastanesi Kantin İhalesi Adrese Teslim İhale Mi?

400 Yataklı Devlet Hastanesi Kantin İhalesi Adrese Teslim İhale Mi? yeniyolgazetesi.com
Emre Demir

Adıyaman 400 Yataklı Eğitim Araştırma Devlet Hastanesinin 09.11.2023 Tarihinde yapılacak olan Kantin İhalesi adrese teslim mi yapılacak?


Geçtiğimiz günlerde Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Kantin işletilmek üzere 09.11.2023 Perşembe günü saat 10:00’da Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu salonunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile ihale edileceği resmi gazetede yayınlandı.
İhaleye katılacak kişilerde aranan şartlar ve istenen belgeler içerisinde bulunan;
9-    İstekliler kamu veya özel sektörde son 5 (beş) yıl içerisinde alınmış ve en az 80 yataklı bir sağlık tesisinde en az bir yıl süreyle kantin veya kafeterya işletmecisi olarak hizmet verdiğini gösteren resmi makamlarca onaylanmış bir belgeye sahip olacak ve teklif dosyasında sunacaktır. 
6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli gerçekleşen depremde ağır hasar alan Adıyaman’da ihaleye katılacak kişilerden istenilen belgeler arasında 9. Maddenin bulunması İhalenin ‘adrese teslim ihale’ eleştirilerini gündeme getiriyor.
Adıyaman’da hayatın normale dönebilmesi için özellikle kentte ihtiyaç duyulan iş ve işlemlerde yerli firmaların tercih edilmesi gerekirken ihalede istenilen 9. maddeden dolayı  ‘adrese teslim ihale’ yoluyla dışarıdan bir firmaya verilmesi mi düşünülüyor?
Deprem Bölgesi olan Adıyaman’da 9. Madde de bulunan evrakın istenmesi yapılacak olan ihalenin yerli firmaların tercih edilmeyerek katılmamaları için mi eklendi?

Diğer illerde yapılan ihalelerde acaba şartname nasıl?

Daha önce de yapıldığında böyle bir şart var mıydı?


Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Kantin İhalesinde katılacak kişilerde aranan şartlar ve istenen belgeler içerisinde bulunan 9 madde şartlarına uyan tek firma şu anda Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Kantin işletmesi yapan firma. 


İşletmeyi sağlayan firma dışında şartları sağlayabilen kaç adet firma var?

Tek firma olursa rekabet şartları oluşmaz ve Açık Teklif Usulü bir ihale gerçekleşmeyecektir.