Başkan Kılınç Kahvaltıda Basın Mensuplarıyla Buluştu

Başkan Kılınç Kahvaltıda Basın Mensuplarıyla Buluştu yeniyolgazetesi.com
Hacer ASLAN

Adıyaman Belediye Başkanı Dr.Süleyman Kılınç, basın mensuplarıyla bir araya geldi.


Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Altınşehir Mahallesi Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Düzenlenen programda Başkan Kılınç Belediyenin yapmış olduğu ve yapacağı projeler hakkında bilgi verdikten sonra Basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç," Adıyaman’daki kalıcı konut yapımları devam ediyor ve bizlerde belediye olarak alt yapılarla ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Depremzedelerin deprem sonrası barınma ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan konteyner kentlerde hak sahipleri kalıyor ve bununla ilgili de tek bir sorun yok. Sadece kiracılarla ilgili bir sıkıntı var onlar için de 2 bin 500 adet konteyner kent oluşturuluyor onun da alt yapısını yaptık ve bitme aşamasına geldi. 6 Şubat depremiyle birlikte tabi ki sıkıntılar baya çok özellikle canlarımız gitti. Bu psikolojik ver fiziksel travmayı da atlatmak o kadar da kolay değil. Ama birlikte hareket edersek her şeyin üstesinden geleceğiz inşallah. Bu şehri hep beraber ayağa kaldırabiliriz bunun için de birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Birlik ve beraberlik kültürümüzü güçlendirmemiz lazım. Kimse bu şehir için kahraman aramasın bu şehrin kahramanı bu şehrin vatandaşlarıdır. Başkalarından bir şeyler beklemek bizleri tembelliğe sürükler. Herkes bu memleket için elinden geleni yapmalıdır. Herkes kendi bulunduğu konum ve işine göre bu memlekete bir şeyler yapmalıdır ve bu memleketi ayağa tekrardan kaldırmamız gerekmektedir. Bu memleket elbet bir gün ayağa kalkacak ama bizim bunu daha hızlı bir şekilde ayağa kaldırmamız lazım. Ne kadar hızlı olursak o kadar iyi olacak” şeklinde konuştu.  

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç'tan sonra açıklamada bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış," Gazetecilik mesleğinin insanları bilgilendirmek gibi ulvî bir değer taşımasının yanı sıra,  gazetecilerin de meslek hayatları boyunca zaman zaman çeşitli tehlikelerle karşılaştıklarını ve bunlara göğüs gerdiklerini; aslında gazetecilik mesleğinin yürekli insan işidir. Haber alma, insanlar için önemli bir ihtiyaçtır. İnsanlar kendi çevrelerinde, memleketlerinde veya dünyada neler olup bittiğini öğrenmek ve öğrendikten sonra da konuyla ilgili tavır ve düşünce geliştirmek isterler. İnsanların bu temel ihtiyacını karşılamak üzere gecesini gündüzüne katarak görevlerini yerine getiren gazeteciler, toplumumuzun olmazsa olmazıdır. Bizim her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor ve bu birliktelikle ilimizi yeniden ayağa kaldıracağız. 6 Şubat depreminden sonra enkazların kaldırılması, çadır kentlerden konteyner kentlere geçiş, kalıcı deprem konutlarının yapımı, yerinde dönüşüm, hak edişler gibi bütün çalışmalar bizim gündemimizde. Sizler ilin eksiklerini, vatandaşların taleplerini ve sorunlarını her zaman haberleştirerek bu ilin gözü kulağı oluyorsunuz. ” şeklinde konuştu.