İş Adamı Arslan ve Gazeteci Tunç'tan Mercan TV'ye Ziyaret

İş Adamı Arslan ve Gazeteci Tunç'tan Mercan TV'ye Ziyaret yeniyolgazetesi.com
Emre Demir

Hayırsever İşadamı Kemal Arslan, Gazeteci Halit Tunç ve İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Poyraz Mercan TV’yi ziyaret etti.


 

Zeynep Hanım Vakfı Onursal Başkanı Hayırsever İşadamı Kemal Arslan, Gazeteci Halit Tunç ve İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Poyraz Mercan TV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aslan ve Mercan TV Genel Kordinatörü İmam Aslan’ı ziyaret etti.

Ziyareleri sırasında Adıyaman’ın depremden sonra geçen sürede neler yapıldığı ve Adıyaman gündemini değerlendirdiler.

Ziyaret sırasında gözlemlerini aktaran Gazeteci Halit Tunç,” Adıyaman'ı nasıl anlatmalıyım bilemiyorum. Depremin bütün izleri; enkaz, çadırlar ve yıkılmayı bekleyen binlerce apartman....Korkunç görüntüler var. Hala konteyner bulamayan çadırda yaşayan aileler gördüm. Gözden uzak köylerde deprem dün olmuş gibi. Hiçbir şey yapılamamış. Kışın bu şehiri düşünemiyorum. Çünkü çamur deryasına dönecek. Enkazların üzerinden okula giden çocukları gördüm. Okulların çevresi ayrı bir tehlike. Acilen yıkılması gerekler binalar dikkatimi çekiyor. Hala cenazelerini arayan lakin muhatap bulamayan ailelerin olması çok ama çok acı. Bölgeyi çok zor bir kış bekliyor.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Zeynep Hanım Vakfı Onursal Başkanı Hayırsever İşadamı Kemal Arslan,” Büyük bir yıkım yaşadık, geçmiş günlere dönemeyiz. Bu gün biz önümüze bakacağız neler yapabiliriz bunun peşine düşeceğiz. Ölenlere geri getiremeyiz, depremde vefat edenlere Allah(C.C.)tan Rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Yaralılara şifa diliyorum. Bu kıyameti yaşayan hemşerilerime sabır diliyorum. Her Adıyamanlının psikolojik desteğe ihtiyacı var. Bu yaşanan olay 500 yılda bir olduğu söylenen olağanüstü büyük facia. Bu deprem sonrası her yer yıkıldı. Bu yıkımın altından kalkılması için özel çabalara ihtiyaç var. Herkes elindeki imkânlar ölçüsünde çalışmalarla destek vermeli, kiminin parası, kiminin duası ama herkesin atacağı adım ve desteklerle başarı sağlanacaktır. Adıyaman’ın geleceğini iyi planlamalıyız. İlçelerimizde tarımsal planlama yapılmalı, mesela Kahta Samsat bölgesinde Nar ve badem yetişiyor, Gölbaşında Kiraz Trabzon hurması, Besni’de fıstık üzüm gibi Adıyaman’ın inşası yapılırken bu günü değil 100 yıl sonrasını düşünürek planlama yapmalıyız.

Ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Aslan,” Bizlere ziyarette bulunan Gazeteci değerli dostumuz ve akrabamız Halit Tunç, Zeynep Hanım Vakfı Onursal Başkanı Hayırsever İşadamı Kemal Arslan ve İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Poyraz’a ziyaretlerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Adıyaman gündemini ve yapılan çalışmları değerlendirdik. Adıyaman için ilk önce yapılması gereken enkazların ve molozların kaldırılması. Halen yıkılması gereken binalar bulunmakta. Yıkılan binaların molozları kaldırılmadı çoğu yerde kaldı ve Bu görüntüler ile nefes almak, gülümsemek, hayatta yeni bir sayfa açmak, umutlanmak imkansız. Adıyaman’ı birlik ve beraberlik çerçevesinde ayağa kaldırabiliriz. Milletvekilleri, Valisi, belediye başkanı, STK’lar, Basın, bütün Siyasi parti temsilcilerinin ortak projeler etrafında bir araya gelmelerine ihtiyaç var. Bu yıkımın altında sadece kamu imkânlarıyla kalkılmaz. Zeynep Hanım Vakfı Onursal Başkanı Hayırsever İşadamı Kemal Arslan’a yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederim. Depremin ilk gününden itibaren bizleri yalnız bırakmayan İzmir’den yardım organizasyonu düzenleyerek Adıyaman’a yardım ulaştıran Başkanımıza tekrar teşekkür ederiz. Adıyaman dediğim gibi birlik ve beraberlik çerçevesinde ayağa kalkacaktır. Zeynep Hanım VakfıOnursal Başkanı Hayırsever İşadamı Kemal Arslan başkanım, Gazeteci değerli dostumuz ve akrabamız Halit Tunç’un vermiş olduğu destekler gibi herkes elini taşın altına koyarsa bu memleket tekrardan ayağa kalakacaktır.” Şeklinde konuştu.