Adıyaman’ın Kahta ilçe belediyesinde sular durulmuyor. AK Parti’li Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, oy aldığı vatandaşlara ‘Siz Kimsiniz, Siz nerelisiniz?’ diye hakaret ederken, yaşanan ilçede yeni bir buhrana neden oldu.
Adıyaman’ın Kahta ilçe Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, bu defa da Kahta halkına karşı kullandığı dille ve üslup ile gündeme geldi.
Kahtalı vatandaşlar yaşadıkları sorunları çözümü için Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ile görüşmek isterken, isteklerinin karşılıksız kaldığını belirtti. Başkan Hallaç’ın kendilerine bir gün bile sorunları için selam vermediğini söylerken, kendilerinin kaale alınmadığını geçtiğimiz seçimlerde kendisine oy verdiklerini ancak bu saatten sonra oy vermeyeceklerini kaydetti.
AK Partili Belediye Başkanı Hallaç’ın sorunları vatandaşlardan dinlemediğini söyleyen Kahta halkı, kendilerinin burada yüzyıllardır yaşayan halk olduğunu dile getirdi. Bununla da kalmayan AK Parti’li Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, eski çarşı esnaflarına; ‘siz kimsiniz, siz nerelisiniz?’ gibi hakaretlerde bulunduğu vatandaşlar tarafından dile getirildi. Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ın kendilerine herhangi bir şekilde danışmadığını ve kendilerini terslediğini vurgularken, yetkililerin sorunun çözümü için harekete geçmesini istedi. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, belediye başkanlığı süresince çeşitli yolsuzluklar ile gündeme gelirken, göreve gelmeden önce ‘ağalık ve beylikten kurtulacağız’ ifadelerini kullanırken gelinen noktada yeni bir ağalık düzenine imza attı.
Seçildiği günden bu yana adeta başka bir dünya ve kentte yaşıyormuşçasına hareket eden Kahta Belediye Başkanı, makamına gelen ya da toplantı ve etkinliklerde karşılaştığı vatandaşlara aşağılayıcı ve hakarete varan tehditlerde bulunurken, yetkililerin yaşananlara ilişkin duruşları vatandaşları tedirgin ediyor.
Kahta’nın depremden en az etkilenen ilçelerin başında gelmesine rağmen yolların kullanılamaz halde olduğu içme suyunun temiz olmadığı vatandaşlar tarafından her gün dile getirilirken Başkan Hallaç’ın buna rağmen ağalık bitecek diye söylediği sistemin kendi akrabalarını belediyeye doldurduğu bir düzene evrildi. İlçede vatandaşlar ve AK Parti’ye oy verenler Belediye Başkanı Hallaç’ın ve AK Parti’nin bu saatten sonra kendilerinden oy alamayacağını nedenin ise, kendilerinin muhatap alınmadığı ve görüşlerinin dinlenmediği üstüne birde tehdide varan azarlar işitmeleri olduğunu aktardı.
İlçede su sorunu ve yolların durumunun içler acısı olduğunu söyleyen vatandaşlar, Belediye Başkanı Hallaç’ın ilçeyi her anlamda bir çıkmaza sürüklediğini de dile getirdi.