Adıyaman’da Siber Vatan Programı ve Yeni Projelerin İmza Törenleri Gerçekleşti

Adıyaman’da Siber Vatan Programı ve Yeni Projelerin İmza Törenleri Gerçekleşti yeniyolgazetesi.com
Haber merkezi

Adıyaman’da birçok önemli işbirliği protokolü, Valimiz Sayın Dr. Osman Varol’un himayelerinde gerçekleştirildi. Bu projeler, hem teknoloji hem de sosyal girişimcilik alanlarında ilimize değer katmayı hedefliyor.


Siber Vatan Programı Protokolü İmzalandı

 

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu’nun katılımıyla imzalanan Siber Vatan Programı, ülke genelinde siber güvenlik uzmanlarının yetiştirilmesini amaçlıyor. Program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülecek. Teknik eğitimler, bootcamp’ler ve vizyon buluşmaları gibi etkinlikler düzenlenerek gençlere siber güvenlik alanında nitelikli eğitim ve istihdam fırsatları sunulacak.

 

Gastronomi Turizmine Katkı: Adıyaman Evi Projesi

 

Bir diğer önemli proje olan “İpekyolu Adıyaman Geçim Kaynağı Tesisi: Yerel Tatların Gastronomi Turizmine Entegrasyonu” protokolü, Valimiz Sayın Dr. Osman Varol’un himayelerinde, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu’nun katılımıyla imzalandı. Bu proje kapsamında Adıyaman Üniversitesi kampüsünde yer alan Adıyaman Evi binası, yöresel yemeklerin hazırlandığı bir gastronomi merkezi haline getirilecek. Proje, bölgedeki gastronomi turizmini canlandırmayı ve gençlerin staj yapma olanaklarını artırmayı hedefliyor.

 

Sosyal Girişimcilik Merkezi Kuruluyor

 

İmzalanan bir diğer protokol, Adıyaman’da sosyal girişimciliği desteklemeyi amaçlayan “İpekyolu Adıyaman Yeni Ufuklar Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi” oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu’nun katılımlarıyla imzalanan protokol kapsamında, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasının bir kısmı Sosyal Girişimcilik Merkezine dönüştürülecek. Merkezde kadın ve gençlere yönelik atölye eğitimleri verilerek nitelikli iş gücü yetiştirilmesi hedefleniyor.

 

Samsat Çöreği Tesisi Protokolü İmzalandı

 

Valimiz Dr. Osman Varol’un himayelerinde imzalanan bir diğer protokol ise “İpekyolu Samsat Çöreği Geçim Kaynağı Tesisi Projesi” oldu. Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat’ın da katıldığı törende, Samsat çöreği ve yemek üretimi üzerine eğitimler verilecek bir tesisin kurulması planlandı. Bu tesis, ilçedeki öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine günlük yemek hizmeti sunmayı ve Samsat çöreğinin endüstriyel üretimini hedefliyor.

 

Sosyal Girişimcilik Merkezi ATSO’ya Kazandırılıyor

 

Son olarak, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Torunoğlu ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu’nun katılımıyla “İpekyolu Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odaklı Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi” protokolü imzalandı. Bu projeyle ATSO binasının zemin katı, depremde iş yeri zarar gören üyelerin kullanımına sunulacak bir sosyal girişimcilik merkezine dönüştürülecek. Merkezde, girişimcilere yönelik ortak çalışma alanları, ofisler ve çeşitli sosyal imkanlar sağlanacak.

 

Bu projeler ile Adıyaman’ın gelişimine katkı sağlanması ve bölgedeki genç istihdamının artırılması hedefleniyor.