KİGDER’den Adıyaman’a depremzede kadınlar için destek ziyareti

KİGDER’den Adıyaman’a depremzede kadınlar için destek ziyareti yeniyolgazetesi.com
Haber merkezi

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Sema Karaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi ziyaret etti. Ziyaret kapsamında konteyner kentteki kadınlarla bir araya gelen heyet, Adıpayam Üreten Girişimci Kadınlar Kooperatifi ve Üreten Eller Kooperatifi ile de görüşerek, kadınların ekonomik özgürlüğünü güçlendirmek için işbirliği alanlarını değerlendirdi.


Merkezi Kayseri’de olan Kadın İşbirliğini GeliştirmeDerneğinin Başkanı Sema Karaoğlu, Başkan Yardımcısı Şafak Çivici ve Yönetim Kurulu Üyeleri Eda Velibaşoğlu ile Feride Bilgin, 6 Şubat deprem felaketinden ağır etkilenenAdıyaman’ı ziyaret ederek hem dayanışma mesajı verdi hem de üretici kadınlarla işbirliği sağlamak için bir dizi temaslardabulundu. Ziyaretlerinin ilk durağı konteyner kent oldu. Buradakadın larla bir araya gelen KİGDER heyeti, kadınların yaşamkoşullarını yakından gözlemledi ve sohbet ederek onlarınduygu ve düşüncelerini dinledi.

Ardından Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdereile görüşen KİGDER heyeti, belediyenin desteklediğiAdıpayam Adıyamanlı Üreten Girişimci Kadınlar Kooperatifive Üreten Eller Kooperatifi'ni de ziyaret etti. Kooperatifbaşkanı ve çalışanlarıyla yapılan görüşmelerde, kooperatiflerinkapasitesi ve yürüttükleri projeler hakkında bilgi alındı. KİGDER, kadınların ekonomik özgürlüklerini güçlendirmekve onlarla işbirliği geliştirebilecek alanlar üzerine bir toplantıgerçekleştirdi.

BAŞKAN TUTDERE: “BU ANLAMLI ZİYARET KADINLARIMIZA MORAL OLACAK” 

KİGDER heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tutdere, “Deprem sonrasında Adıyaman halkı, özellikle kadınlarımız, büyük bir mücadele verdi. Onların yeniden hayata tutunma çabalarına destek olmak, bizler için çok önemli. KİGDER’in bu anlamlı ziyareti, kadınlarımıza moral ve destek olacak. Kooperatiflerimizde üreten kadınlarımızın yanında olmak ve dayanışmayı büyütmek için birlikte daha güçlü adımlar atacağız.” dedi. 

KARAOĞLU: "KADINLAR EN BÜYÜK YIKIMI YAŞADI"

Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan KİGDER BaşkanıSema Karaoğlu, Adıyaman’daki kadınların yaşadığı zorluklaradikkat çekerek şunları söyledi: 

“Bugün Adıyaman’da olmaktan ve bu güçlü kadınlarınyanında yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. 6 Şubatdepremi hepimizde derin yaralar açtı ama en büyük yarayı bubölgedeki kadınlar aldı. Bir anda ailelerini koruma içgüdüsü, ekonomik sıkıntılar, geçim derdi ve yeniden hayata tutunmamücadelesiyle karşı karşıya kaldılar. Kadınlar, acılarını örtbasetmek zorunda kalarak yeniden hayata sarılmak için mücadeleediyor."

"EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ”

Karaoğlu, kadınların toplumun iyileşmesindeki rolüne vurguyaparak, “Biz Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği olarakmisyonumuz gereği kadınları güçlendirmeye, onlarınekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına katkı sağlamayaçalışıyoruz. Güçlü kadınlar, yalnızca kendileri için değil, bütün toplumun iyileşmesi açısından çok önemli. Bugünburaya, kadın dayanışmamızı, bilgimizi ve deneyimlerimiziAdıyamanlı kadınlara getirdik. Birlikte daha güçlüolacağımıza inanıyoruz. Kadınların ekonomik ve sosyalyaşamlarına daha güçlü adımlarla devam etmeleri için elbirliğiyle çalışacağız.” diye konuştu.

Ayrıca, Adıyaman Belediyesi’nin verdiği destekten duyduğumemnuniyeti dile getiren Karaoğlu, "Burada STK'lar, kurumlar ve belediyeler el ele verdiğinde, bu zorlu süreci dahakolay aşacağız. Adıyaman Belediyesi'nin desteğiylekadınlarımızla birlikte daha güçlü ve başarılı olacağımızainanıyorum.” ifadelerini kullandı.