Adıyaman Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi (AKEM) yeni bilgisayar laboratuvarına kavuştu

Adıyaman Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi (AKEM) yeni bilgisayar laboratuvarına kavuştu yeniyolgazetesi.com
Haber merkezi

(AKEM), Aspendos Rotary Kulübü ve Belçika Kulüplerinin katkılarıyla yapılan bilgisayar laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi. Başkan Abdurrahman Tutdere, gençlere bilişim fırsatları sunan bu laboratuvarın Adıyaman için önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.


Rotary 2430. Bölge Federasyonu’na bağlı Aspendos RotaryKulübü ve Belçika Kulüpleri ile Nemrut Rotary Kulübü’nün iş birliğiyle yapılan AKEM bilgisayar laboratuvarı düzenlenen törenle açıldı. 

Açılışta konuşma yapan Adıyaman Belediye BaşkanıAbdurrahman Tutdere, AKEM laboratuvarına 13 adetbilgisayar bağışlayan Rotary Kulübü üyelerine teşekkürederek “Gençlerimizin bilişimle buluşmasını sağlayan bulaboratuvarla onlara yeni fırsatlar sunmuş olmanınmutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı katkılarından dolayıRotary Kulübü’ne ve tüm bağışçılara teşekkür ederim.” diyekonuştu.

ENGELLİLER İÇİN NEMRUT TIRMANIŞI VE TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITIMI

Bilgisayar laboratuvarı açılışının yanı sıra Başkan Tutdere’ninkatılımıyla, Nemrut Rotary Kulübü’nün 23. kez düzenlediği"Engellilerle Zirvede Nemrut'a Tırmanıyoruz" etkinliği, şehirde büyük bir ilgiyle karşılandı. Etkinlik kapsamındaBaşkan Tutdere, yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcılarlaDemokrasi Parkı'nda bir araya geldi. Etkinlikte, ihtiyaç sahibiengellilere tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Başkan Tutdere, yaptığı konuşmada, Rotary Kulübü’nün 6 Şubat depremi sonrası Adıyaman’da gösterdiği dayanışmayıvurgulayarak, "En zor zamanlarımızda yanımızda olan Rotary üyelerine şükranlarımızı sunuyorum. Adıyaman halkı adınaminnettarız." dedi.

Ardından Başkan Tutdere, Brezilya ve Arjantin gibiülkelerden gelen değişim programı öğrencileri ile birlikte"Adıyaman’ı Unutmadık, Unutmayacağız, Yanındayız" yazılıpankartlarla düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı. Yürüyüşsırasında öğrenciler çocuk felci hastalığına dikkat çekmekamacıyla halka broşürler dağıttı.