BADEM VE PAMUK FİYATLARI BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALI

BADEM VE PAMUK FİYATLARI BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALI yeniyolgazetesi.com
Haber merkezi

Adıyaman Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Adıyaman Ziraat Odasında toplanarak hasadı bitmek üzere olan badem fiyatları ve hasadı başlamak üzere olan pamuk fiyatlarının açıklanmamasına tepki gösterdi.


Adıyaman Ziraat Odasında gerçekleşen toplantıya İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yaşar Özkan , Kahta Ziraat Odası Başkanı F.RüştüZorlu Turanlı , Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer , Samsat Ziraat Odası Başkanı Kadir Kuştepe , Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel , Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Cuma Ali Aras , ve Tut Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bozan katıldı.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yaşar Özkan , Badem üretimi olarak İlimiz ve özellikle Kahta İlçemiz Türkiye’de en fazla rekolteye sahip olmasıyla  birinci sırada yer almaktadır. Badem hasadı 25 gündür başlamış ve bitmek üzere olmasına badem halen badem fiyatları açıklanmamıştır. Badem Fiyatlarında belirleyici olan tarım Kredi kooperatifleri fiyatları açıklamak için neyi bekliyorlar anlamıyoruz. Badem üreticisi oldukça perişan ,çalıştırdıkları işçilerin parasını ödeyemiyorlar Badem fiyatlarının bir an önceTarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğünce fiyatlar girdi maliyetleri göz önünde tutularak açıklanmalı ve badem üreticisinin sıkıntıları giderilmelidir dedi.

Pamuk hasadının başlamak üzere olduğu günümüzde bademde olduğu gibi pamuk üretimindede  henüz fiyatlar açıklanmadı. Önceki yıllarda ilimizde yaklaşık 100 bin dekar pamuk üretilirken bu günlerde bu üretim 53 bin dekara düşmüştür. Bu düşüşün tek sebebi girdilerin ve enerji birim fiyatlarının çok yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.

Çukobirliğin maliyetleri hesaplayarak  pamukfiyatlarını alımdan önce açıklaması gerekmektedir dedi.