Adıyaman’da Şanlı Zaferin 102. Yıldönümü Kutlandı

Adıyaman’da Şanlı Zaferin 102. Yıldönümü Kutlandı yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 102. yıl dönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Adıyaman’da düzenlenen törenle kutlandı. Adıyaman’da kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı programı, Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.


Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Vali Vekili Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uzeyir Durmuş ve Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ile birlikte Valilik Makamında tebrikatları kabul etti.
Tebrikat töreni sonrası 30 Ağustos Zafer Bayramı programı Valilik Konferans Salonunda devam etti. Valilik konferans salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramının ruhunu ve anlamını yansıtan şiirler okundu.
Adıyaman’da düzenlenen törene Vali Vekili Ali Erdoğan, ilimiz Milletvekili Mustafa Alkayış, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uzeyir Durmuş, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, STK temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile emniyet ve jandarma personeli katıldı.  
30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yıldönümü vesilesiyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle yad ediyor, kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bizlere bu toprakları vatan bırakan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve Adıyamanlı hemşehrilerimizin Zafer Bayramı’nı kutluyor saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.