İmamoğlu ve Tutdere’den Konteyner Kentlerde Dayanışma Mesajı

İmamoğlu ve Tutdere’den Konteyner Kentlerde Dayanışma Mesajı yeniyolgazetesi.com
IHA

İstanbul Büyükşehir ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman’da gerçekleştirilen bir dizi program çerçevesinde, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ile birlikte konteyner kentlerde kalan depremzedeleri ziyaret etti.


İlk olarak K19 konteyner kentinde bulunan Yücel ailesinin evine konuk olan İmamoğlu ve Tutdere, burada aileyle birlikte kahvaltı etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda, depremzedelerin sorunları ve talepleri dinlendi.

Daha sonra K12 konteyner kentine geçen heyet, burada Çokgüler ailesini ziyaret etti. Ziyarette, CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan da yer aldı. İmamoğlu ve Tutdere, Çöktüler ailesiyle gerçekleştirdikleri görüşmede, deprem sonrası yaşanan zorluklar ve çözüm önerileri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaretlerde İmamoğlu, konteyner kentlerde yaşayan ailelerin durumunu yerinde gözlemleyerek, sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ise depremzedelere yönelik hizmetlerin sürdüğünü vurgulayarak, dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Konteyner kentlere dair ek bildi

Adıyaman’da Merkezde 37 konteyner kent alanında toplam 56 bin 286 kişi, köylerde ise 14 bin 334 kişi olmak üzere; il genelinde 70 bin 620 kişi konteynerde yaşıyor.