Ekrem İmamoğlu: “Omuzunuzdaki yükü almaya geldik”

Ekrem İmamoğlu: “Omuzunuzdaki yükü almaya geldik” yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB Encümen Toplantısı için geldiği Adıyaman’da, STK, meslek odası temsilcileri ve muhtarların katılımıyla düzenlenen odak toplantısında bir araya geldi.


Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonundagerçekleştirilen toplantıya, İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin yanı sıra milletvekilleri ve TBB encümen üyelerikatıldı. 

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yaptığıkonuşmada, TBB’nin encümen toplantısının Adıyaman’dagerçekleştirilmesinin şehir için önemine değinerek, “İl olduğumuzdan beri ilk kez TBB’nin encümeni Adıyaman’datoplandı. 6 Şubat’ta büyük bir yıkım yaşamış, binlerceevladını kefensiz toprağa vermiş, yoksullukla büyük mücadeleiçinde olan şehrimizde bu toplantının düzenlenmesine vesileolan Sayın İmamoğlu başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

TBB’DEN ADIYAMAN’A BÜYÜK DESTEK

Tutdere, Adıyaman Belediyesi’nin deprem yaralarını sarmakkonusunda büyük bir dayanışma gösterildiğini belirterek, “Bugün Adıyaman’da TBB, Adıyaman’ımızda özelliklebelediyemizin deprem yaralarını sarmak konusunda büyük birdayanışma sergiledi. İhtiyacımız olan araçlar, Başkanımızıntalimatıyla TBB tarafından Adıyaman’ımıza hibe edildi. 17 adet, yaklaşık 100 milyon TL değerinde araç için teşekkürediyoruz.” ifadelerini kullandı. Tutdere, TBB vebüyükşehirlerin desteklerinin devam edeceğini belirterek, Adıyaman’ın yeniden inşasında bu desteklerin büyük katkısağlayacağını vurguladı.

Mersin, İzmir, Ankara, İstanbul ve Aydın BüyükşehirBelediyelerinin Adıyaman’dan ellerini çekmediklerini ve budayanışmanın devam edeceğini kaydeden Tutdere,“Adıyaman’ı hep birlikte ayağa kaldıracağız, yeniden inşaedeceğiz.” dedi.

İMAMOĞLU’NDAN UMUT İNŞASI VURGUSU

Adıyaman’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dilegetiren İmamoğlu ise, “Buraya sizin sesinizi dinlemek, yüreklerinizdeki acıyı paylaşmak ve birlikte çözüm üretmeduygusuyla geldik. Adıyaman’ın konusunun sadece binalarıinşa etmek olmadığını sizler benden daha iyi biliyorsunuz, bana göre umudun inşa edilmesi lazım.” dedi.

“TUTDERE UMUDUN İNŞASINDA GÜÇLÜ BİR YOLCULUĞA BAŞLADI”

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin 31 Mart seçimlerinde büyük bir başarı elde ettiğinin altını çizenİmamoğlu, “Abdurrahman Tutdere dostumuz, sevgilikardeşimiz, bir Adıyamanlı olarak aynı zamanda iyi biryönetici, iyi bir insan, iyi bir komşu, hemşehri olarak, buradaumudun inşasında sizlerden motivasyon alarak çok güçlü biryolculuğa başladı. Bunu görüyorum. Sizler de onunla iş birliğiyapma konusunda çok yürekli ve kararlısınız, bu çok önemli.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, önümüzdeki süreçte oy veren ya da vermeyenherkesin eşit hizmet alacağı bir anlayışla hareket edilmesigerektiğini vurguladı ve “Biz bu memleketin daha iyi birgeleceği olacağına inanıyoruz, bu inancı daha da yeşertmeyeve omuzunuzdaki yükü almaya, sıkıntılarınızı paylaşmayageldik.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından STK Başkanları, Oda Temsilcileri veMuhtarların talepleri dinlendi.