Türk Dünyası 9. Belgesel Film Festivali İçin Başvurularda Son 10 Gün!

Türk Dünyası 9. Belgesel Film Festivali İçin Başvurularda Son 10 Gün! yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun öncülüğünde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, TÜRKSOY, TİKA ve YTB’nin destekleriyle düzenlenen Türk Dünyası 9. Belgesel Film Festivali için başvurular 30 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.


Belgesel film başvuruları 30 Ağustos 2024 tarihinde sona eriyor

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun öncülüğünde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, TÜRKSOY, TİKA ve YTB'nin destekleriyle düzenlenen Türk Dünyası 9. Belgesel Film Festivali için başvurular 30 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Festivalin Gala ve ödül töreni, Ankara’da gerçekleştirilecek ve ödül kazanan filmler 9 farklı ülkede gösterilecek.

Festivalin Direktörü Menderes Demir, "Türk Dünyası, Doğu Türkistan'dan Avrupa içlerine kadar geniş bir coğrafyaya yayılmış büyük bir aile. Bu ailenin kültürünü ve sanatını belgesel filmler aracılığıyla gün yüzüne çıkarmak ve bu değerleri hem kendi akrabalarımızla hem de dünya ile paylaşmak istiyoruz. Festivalimize bu yıl Türk Dünyası’ndan büyük ilgi var; yarışma bölümümüze şu ana kadar yaklaşık 220 film başvurdu." şeklinde konuştu.

Yarışmada, "Türk Kültürü ve Türk'ün Dünyaya Bakışı" teması altında kısa, uzun ve öğrenci kategorilerinde birinci, ikinci ve üçüncü olan filmler belirlenecek. Ayrıca, Türk Dünyası Özel Onur Ödülü, Türk Devlet Teşkilatı Modern İpek Yolu Kuşağı Ödülü ve Jüri Özel Ödülü de verilecek.

Festival kapsamında, Türk Dünyasına hizmet etmiş bir büyüğümüz adına "Türk Dünyası Onur Ödülü" ve hayatta olan bir büyüğümüze "Türk Dünyası Yaşam Boyu Onur Ödülü" takdim edilecek. Ödül alan filmler ve finalistler, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, KKTC ile Türkiye’de İstanbul, Ankara, Osmaniye ve Niğde’de, Şehit Ömer Halisdemir başta olmak üzere tüm şehitlerimize ithafen gösterilecek.

Festival hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyen belgeselciler, www.turkbelgesel.com adresini ziyaretedebilir.