KAHTA BELEDİYE BAŞKANI HALLAÇ’IN İHALE OYUNU SÜRÜYOR

KAHTA BELEDİYE BAŞKANI HALLAÇ’IN İHALE OYUNU SÜRÜYOR yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

İHALE MAKAM ŞOFÖRÜNÜN KARDEŞİNDE İŞÇİLİK BELEDİYE PERSONELİNDE Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, rögar kapaklarının ihalesini özel bir firmaya verirken, temizliği ise belediye personeline yaptırdı. Kahta halkı 10 milyonun üzerindeki ihaleye büyük tepki gösterdi.


Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç geçtiğimiz günlerde basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda ilçede rögar kapağı ihalesinin yapıldığını açıklamıştı. Belediye Başkanı Hallaç ilçede 32 bin rögar kapağı olduğunu, rögar kapaklarını bakım ve onarım ihalesini makam şoförünün kardeşine verdiği öğrenilmişti.

Kahta Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklama sonrası ihaleyi alan firmanın çalışmalara ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Bu noktada ise akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Kahta halkı tarafından seçilen ve Kahta halkının vergisiyle görevde bulunan Belediye Başkan Hallaç, ihaleyi verdiği firma yerine belediye personelinin rögar kapaklarını değiştirdiği öğrenildi. Yapılan işleme ilişkin görsellerin yer aldığı çalışmada kapakların ihaleyi alan firma tarafından yapılması gereken çalışmanın bizzat Kahta Belediyesi personeli tarafından yapıldığı kare kare fotoğraflara yansıdı.

Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ın basın mensuplarına verdiği bilgilerde ihalenin 10 milyon TL üzerinde bir rakam ile yapıldığını aktarırken, belediye personelinin çalışmasının ortaya hayali bir ihalenin yapıldığının kanıtı oldu.

Kahta Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimleri sonrası yapılan ihalelerde, Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ın makam şoförünün kardeşine vermesi büyük tepkiye neden olurken, yaşanan yolsuzluklar ulusal medyada kendine yer buldu. Göreve geldiği günden bu yana usulsüzlük ve yolsuzluk ile anılan ihaleleri kime, neden peşkeş çektiği bilinmeyen Mehmet Can Hallaç ilçe halkını hem maddi hem de manevi anlamda çıkmaz sokağa sürüklerken, sonucun ne olacağı ve Kahta halkının ülke gündemine yolsuzluk yapılan bir kent olarak geçmesinin, büyük ve silinmez bir leke olması nedeniyle rahatsız olduğu öğrenildi.