Ekrem İmamoğlu Adıyaman’a Geliyor: İlk ziyaret deprem şehitliğine

Ekrem İmamoğlu Adıyaman’a Geliyor: İlk ziyaret deprem şehitliğine yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

İBB ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB Encümen Toplantısı için Adıyaman’a gelecek. Yoğun programın ilk ziyareti Deprem Şehitliği’ne gerçekleştirilecek. Ayrıca Belediye Hizmet Binasının da temeli atılacak.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu, son TBB toplantısında kurulan Deprem Bölgesi Araştırma Komisyonu’nun ilk toplantısını yapmak üzere TBB Encümeni ile birlikte Adıyaman’a gelecek. Program kapsamında Deprem Şehitliği ziyaret edilecek, ardından belediye hizmet binasının açılışı başta olmak üzere çeşitli açılışlar, odak toplantılar, esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştirilecek.

“ADIYAMAN TARİHİNDE BİR İLK YAŞANACAK”

Ziyaretle ilgili Altınşehir Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, TBB’nin Ankara dışındaki ilk toplantısının Adıyaman’da gerçekleştirecek olmasının şehir için önemli olduğunu vurguladı. Tutdere, “Toplantıda deprem şehirleriyle ilgili alınacak kararlar, şehrimiz adına büyük önem taşıyor. Bu buluşmanın Adıyaman’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

BELEDİYE HİZMET BİNASININ TEMELİ ATILACAK, 2 AÇILIŞ YAPILACAK.

Başkan Tutdere, program hakkında şu bilgileri paylaştı:

“TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve kıymetli Encümen Üyelerimiz, depremde büyük zarar gören Adıyaman’ı ziyaret ederek acımızı paylaşacak ve çeşitli açılışlar gerçekleştirecek. Program 28 Ağustos’ta başlayacak. İlk ziyaret Deprem Şehitliği’ne yapılacak. Ardından belediyemizde TBB Encümen Toplantısı düzenlenecek ve deprem bölgelerindeki durum, kentler arası iş birliği ve encümen kararları ele alınacak. Toplantının ardından Sayın İmamoğlu, alınan kararları saat 13.30’da basınla paylaşacak. Aynı gün meslek odaları, STK’lar ve muhtarların katılımıyla odak toplantısı yapılacak, ardından esnaf ziyareti gerçekleştirilecek. Konteyner kent ziyareti ve belediye başkanlarımızla bir toplantı da programda yer alıyor. Akşam yemeğinde Sayın İmamoğlu, TBB Encümen Üyeleri ve Adıyaman’daki belediye başkanları bir araya gelecek.

Ertesi gün, tarım, sanayi ve turizm konularında odak grup toplantıları yapılacak. Ardından belediye hizmet binamızın açılışı gerçekleştirilecek. Hizmet binamızın eksikliği nedeniyle vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti en kısa sürede sonlandırmak için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Programın sonunda Yaylakonak’a yapılan köprünün ve Gölbaşı’na kazandırılan parkların açılışı yapılacak. Toplantılarımız basına açık olacak, temel atma ve açılış törenlerimiz de halkımızın katılımıyla gerçekleşecek. Tüm Adıyaman’ımızı temel atma ve açılış törenlerimize bekliyoruz.”