KYK Yurtlarında Skandal!

KYK Yurtlarında Skandal! yeniyolgazetesi.com
Haber: Emre Demir

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinden mağdur olan vatandaşlar Kredi Yurtlar Kurumuna yerleştirilmişti.


KYK yurdunda kalan deprem mağduru vatandaşlarımıza Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarının lokanta ve kantin işletmeleri tarafından ödemesini AFAD yapması karşılığından kahvaltı, yemek ve gıda ihtiyaçları giderlerinin ödeneceği sözü verilmişti. Şubat Mart ve Nisan aylarında ki ödemeleri gecikmeli olarak yapıldı anca Mayıs Haziran ve Temmuz aylarındaki yemek,kahvaltı vb masraflar ödenmeyerek vatandaşlar mağdur bırakıldı.

Konu ile ilgili Yurt İşletmecileri çaresiz kaldıklarını belirterek mağduriyetin nasıl giderileceği konusundan muhattap bulamadıklarını dile getirerek yetkililerden açıklama bekliyorlar.

KYK yurtlarında daha önce bu durum ile karşılaşmadıklarını dile getiren personeller ne yapacakları konusunda çaresiz kaldılar. AFAD’ın yada İçişleri Bakanlığının bu hususta bir an önce çözüm üretmeleri ve adı küçük işletmeler olarak bilinen işletmelerin yarın telafisi mümkün olmayan durumlarla karşılaşmalarına sebep olacak bu durumun bir an önce düzeltilmesini istemekteler.