ADIYAMAN ZİRAAT ODALARI İL KOORDİNASYON KURULU SİNCİK ZİRAAT ODASINDA TOPLANDI

ADIYAMAN ZİRAAT ODALARI İL KOORDİNASYON KURULU SİNCİK ZİRAAT ODASINDA TOPLANDI yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu 22.08.2024 Perşembe günü Sincik Ziraat Odasında toplandı. Toplantı İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yaşar Özkan başkanlığında ,Sincik İlçe Tarım Müdürü Özgür Akar , Kahta Ziraat Odası Başkanı F.Rüştü Zorlu Turanlı , Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer , Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya , Samsat Ziraat Odası Başkanı Kadir Kuştepe , Tut Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bozan , Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Cuma Ali ve Sincik Ziraat Odası Ba


Sincik Ziraat Odasında gerçekleşen toplantıda henüz açıklanmayan badem ve Antep Fıstığı fiyatları sulama projeleri , girdi maliyetleri sulamada kullanılan enerji , sözleşmeli tütün üretiminde yaşanılan sorunlar ve diğer tarımsal sorunlar ele alındı.

Adıyaman Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, yapılan toplantının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. Başkan Özkan toplantımızda badem üretiminde yaşanılan sorunlar fiyatların henüz açıklanmaması üretime gölge düşürmektedir. Bu sebeple Tarım Kredi Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yapacağız dedi.

İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yaşar Özkan ,çiftçilerimizin oldukça zor şartlar altında üretim yaptıklarını söyledi.özellikle girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu enerji birim fiyatlarının maliyetleri çok etkilediğini dile getirdi.

Badem fiyatlarının açıklanmaması badem üreticileri arasında tedirginlik yarattığına değinen Yaşar Özkan maliyetlerden ve fiyatlardan kaynaklı olarak yaklaşık 2000 dekar badem bahçesi sökülerek kuru tarıma dönmüştür dedi.

Sulama projelerinin tamamlanması için bürokrasi ve ilgili bakanlık düzeyinde görüşmelerin yapılacağını söyleyen İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yaşar Özkan Sulama projelerimiz bizim için hayati önem taşımaktadır , ancakhali hazırda durma noktasına gelmiştir.sulamaprojelerimizin tamamlanması ve diğer sorunlarımızın çözülmesi için için görüşmelerimizi hızlandıracağız dedi.

Sözleşmeli tütün üretiminde yaşanan veya yaşanacak olası mağduriyetlerin giderilmesi için ilgili firmalarla görüşüleceğini söyleyen başkan özkan çiftçilerimizin her konuda tüm odalarımız ile birlikte yanlarındayız her türlü sorunlarının çözümü için var gücümüzle çalışacağız dedi.

Adıyaman Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantıdan sonra hasadı başlanan  badem bahçelerini yerinde inceledi.

Başkan Yaşar Özkan , yaptığımız toplantıda bize ev sahipliği yaptığı için Sincik Ziraat Odası Başkanı Sayın Kadir Altıntel’e teşekkür eder ,çiftçilerimize bolluk ve bereketli bir sezon dilerim dedi.