Ekrem İmamoğlu’ndan Adıyaman’a açık destek: “Yurttaşlarımızı yalnız bırakmayacağız”

Ekrem İmamoğlu’ndan Adıyaman’a açık destek: “Yurttaşlarımızı yalnız bırakmayacağız” yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Marmara Belediyeler Birliği (MBB), İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ve KİPTAŞ iş birliğiyle, ‘17 Ağustos’un Çeyrek Asır Ardından’ başlıklı anma programı gerçekleştirildi.


İPA Kampüs’te düzenlenen etkinliğe İBB Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok sayıda belediye başkanı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve akademisyen katıldı. Toplantıda, depreme karşı alınacak önlemler ve gelecek stratejileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. 

Programın açılışında konuşan İmamoğlu, 17 Ağustos 1999 depreminin derin izler bıraktığını belirterek, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşları da rahmetle andı. 

Adıyaman’a özel mesaj

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’ye de seslenerek, Adıyaman halkının yanında olduklarını vurgulayan İmamoğlu,  “Marmara depreminden bu yana, olan tüm depremlerde yaşamını kaybeden ve özellikle Kahramanmaraş merkezli depremde yine çok canımız yandı ve binlerce yurttaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü hala yaşıyoruz ve her yerde karşılaşıyoruz vatandaşlarımıza. O bölgeden insanlarımızla, umut arayan o bölgeyi terk eden insanlarımızın hepsini rahmetle anıyorum. Buradan özellikle Adıyaman belediye başkanımız Abdurrahman Tutdere’yi bizim onun vesilesiyle oradan onun şahsına oradaki bütün yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyerek onları yalnız bırakmayacağımızı iletmek istiyorum.” dedi.

Programda, Başkan Tutdere de ‘Yerel Yönetimler ve Depremin 25. Yılı’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.