‘Hallaç Ailesi’ Kahta’yı Ülke Gündemine Taşıdı!

‘Hallaç Ailesi’ Kahta’yı Ülke Gündemine Taşıdı! yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ın akrabası olan Aysun Hallaç’ı belediye başkan yardımcısı olarak belediyede göreve getirmesi, Kahta’yı ülke gündeminde birinci sıraya çıkardı!


AK Parti adayı olarak girdiği 31 Mart yerel seçimlerindeKahta Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Can Hallaç, şu sıralar akraba atamalarından dolayı ilçesini ülke gündeminde en çok konuşulan konular arasına sokmayı başardı.

Özellikle AK Parti Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya ile yaşadığı diyalogdan sonra ulusal basının gündemine gelen Kahta ve Kahta Belediyesi, şu sıralarda ‘Külliye’nin gündem konusu durumunda.

Akrabası olan Adıyaman Beleidyesi eski İnsan Kaynakları Müdürü Aysun Hallaç’ı başkan yardımcısı sıfatıyla Kahta Beleidyesi’ne getiren Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ı sert bir dille eleştiren AK Parti İlçe Başkanı Çetinkaya, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini söylemiş, Başkan Hallaç’ta iletmesini istemişti. Hal böyle olunca Külliye’de de ciddi bir rahatsızlığa sebep olan bu tartışmanın akibeti merak konusu oldu.

Konu, AK Parti Grup Başkanvekili Güler’e de soruldu 

Konuyu gündeminden düşürmeyen ulusal medya mensupları, konuyu AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler’e de sordu. Konu hakkında pek bir bilgisi olmadığını söyleyerek kaçamak bir cevap veren Güler, gereğinin yapılacağını belirtti.

Kahtalılar da durumdan rahatsız

Konuyu yakından takip eden Kahtalı vatandaşlar da akraba atamalarından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, “Biz Mehmet Can Hallaç’ı hizmet etmesi için belediye başkanı seçtik, ancak o gelir gelmez akrabalarını belediyeye yerleştirmekle işe başladı. Bu durum çok rahatsız edici. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gereğini en ksıa zamanda yerine getireceğine inanıyoruz” dedi.

Bazı basın mensupları ve siyasetle ilgilenen Kahtalılar da, konunun ülkede olduğu kadar Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde de gündemde olduğunu duyduklarını şu sözlerle ifade etti: “Kahta’nın bu tür tartışmalarla ülke gündemine gelmesi bizi çok rahatsız ediyor. İsterdik ki turizm değerleriyle yada şehir merkezindeki devasa projelerle ilçemiz ülke gündemine gelsin ama yetkililerimiz yine bunu beceremedi. Yazık bu ilçeye…”