BİR YANDAN ALTYAPI DÖŞÜYOR, DİĞER YANDAN ASFALTLIYOR

BİR YANDAN ALTYAPI DÖŞÜYOR, DİĞER YANDAN ASFALTLIYOR yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

6 Şubat depremlerinin izlerini silmek için yoğun bir çaba gösteren Adıyaman Belediyesi, hem altyapıyı yenileme hem de üstyapıyı düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, bir yandan şehrin cadde ve sokaklarını altyapı çalışmaları için metre metre kazarken, diğer yandan altyapısı tamamlanan noktaları hızla asfaltlayarak kaldırım yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyor.


Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin göreve gelmesiyle hız kazanan altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Başkan Tutdere’nin talimatıyla şehrin farklı noktalarında yoğun bir ekip çalışması yürüttüklerini belirtti. Yetkililer, şehir genelinde günlük ortalama 2 bin metre asfalt yama ve bin 500 metrekare kaldırım yenileme çalışması yapıldığını ifade etti.

 

HEDEF EN KISA SÜREDE ADIYAMAN’A NEFES ALDIRMAK

 

Son bir haftada yaptıkları çalışmaları özetleyen yetkililer, “Gerek altyapısı tamamlanan noktaları ivedi şekilde onarmak için ekiplerimizin gerçekleştirdiği asfalt yama çalışmaları, gerekse kaldırım yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda son bir haftada Eski Zey Caddesi’nden Cumhuriyet Mahallesine, Hısn-ı Mansur Caddesi’nden Harıkçı Caddesi’ne ve Karapınar Mahallesi Mermerciler Sitesi’ne kadar birçok noktada tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından yama işlemi tamamlandı. Bunların yanında, Emlak Konut tarafından 3. Çevreyolunda sürdürülen altyapı hattı döşeme çalışmalarının olduğu kısımlarda da freze ve asfalt çalışması devam ediyor. Bu anlamda günlük yaklaşık 2 bin metre asfalt döşemesi yapan ekiplerimiz, Türmüz Yolu ve Esentepe Yolunda da yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor.” diye konuştu.

 

GÜNLÜK 1500 METREKARE KALDIRIM DÖŞEMESİ

 

Asfalt yama çalışmalarıyla birlikte kaldırım yenileme çalışmalarının  da sürdüğünü kaydeden yetkililer, “Asfalt yamanın yanı sıra kaldırımları da yenileyen ekiplerimiz günlük ortalama bin 1500 metrekare kaldırım döşeme çalışması gerçekleştiriyor. Şu sıralar Atatürk Bulvarı yeni Emniyet Müdürlüğü önü ile Yeni Mahalle Kemalpaşa Caddesi’nde çalışmaları yürüten ekiplerimiz, ihtiyaç duyulan tüm noktalarda yenileme çalışmalarını yapacak.” ifadelerini kullandı.