Adıyaman Belediyesi Akın Global Vakfı ile eğitimde işbirliği yapacak

Adıyaman Belediyesi Akın Global Vakfı ile eğitimde işbirliği yapacak yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Akın Global Eğitim ve Yardım Vakfı (AGEYV)’nı ziyaret ederek eğitim alanında yapılacak iş birliklerine dair önemli görüşmelerde bulundu.


Başkan Tutdere, Ankara ziyaretleri kapsamında Akın Global Eğitim ve Yardım Vakfı Başkanı Mustafa Kemal Akın'ı makamında ziyaret etti. Vakıf merkezinde gerçekleşen ziyarette özellikle Adıyaman’a kazandırılması planlanan kreş binasının yapımı ve eğitim alanındaki diğer iş birliği fırsatları ele alındı. 

Başkan Tutdere, eğitim alanında yapılacak yatırımların, Adıyaman’ın geleceğine yapılmış en önemli yatırımlar olduğunu vurguladı.

KREŞ VE EĞİTİM PROJELERİ MASADA

“Akın Global Eğitim ve Yardım Vakfı ile birlikte, Adıyaman’da eğitimde önemli adımlar atacağız. Kreş projesi başta olmak üzere, birçok projeyi hayata geçirmek için iş birliğimizi güçlendireceğiz.” diyen Başkan Tutdere, bu tür projelerin Adıyaman’ın sosyal ve ekonomik gelişimine de katkı sağlayacağını belirtti.

Aslen Adıyamanlı olan Mustafa Kemal Akın ise şehirdeki eğitim olanaklarının geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, bu alanda yapılacak projelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Akın, “Vakıf olarak temel iştigal alanımız eğitim, çünkü eğitimin ülkemiz için öneminin farkındayız. 6 Şubat depremlerinde ağır yara alan diğer illerimizde olduğu gibi ata toprağımız Adıyaman’ımızda eğitim konusu şüphesiz daha öncelikli hale gelmiştir. Sayın Başkanımız Abdurrahman Tutdere’nin eğitim konusundaki hassasiyetini görmek bizi çok mutlu etti. Kendilerinin de desteğiyle ata topraklarımıza kreşten başlamak üzere bir eğitim kurumu kazandırmak da ayrıca mutluluk kaynağı oldu.” diye konuştu. 

Akın, kreş projesiyle ilgili ön çalışmayı yapmak üzere en kısa zamanda Adıyaman’ı ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.