NEMRUT DAĞI’NIN ZİRVESİNDE KONSER

 NEMRUT DAĞI’NIN ZİRVESİNDE KONSER yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları listesinde yer alan güneşin doğuşu ve batışının devasa kral ve tanrı heykellerinin arasında en güzel izlendiği 2206 metre yükseklikte ki dünyanın en yüksek açık hava müzesi Nemrut Dağı’nın zirvesi muhteşem bir konsere ev sahipliği yapacak.


Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 23.'sü gerçekleştirilecek olan Adıyaman için Elele “Rotary Engellilerle Zirvede - Nemrut'a Tırmanıyoruz” projesi kapsamında 14 Eylül tarihinde Nemrut Dağı’nın zirvesinde bir konser düzenlenecek. Bu önemli organizasyonda Dünya’ca ünlü Gitar Sanatçısı Cenk Erdoğan Trio Alper Yılmaz ve Nedim Ruacan Konseriyle Engellileri Nemrut Dağının zirvesinde buluşturacağız.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından bu yıl 23.sü gerçekleştirilecek olan Adıyaman için Elele “Rotary Engellilerle Zirvede - Nemrut'a Tırmanıyoruz” projesi kapsamında yurt dışından ve Türkiye’nin farklı illerinden gelecek olan yüzlerce engelli ve Rotaryen’i bir araya getirecek. Bu büyük organizasyon kapsamında dünyaca ünlü perdesiz Gitar Sanatçısı Cenk Erdoğan Trio Alper Yılmaz ve Nedim Ruacan ile birlikte zirvede bir konser verecek.

Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Kerem Oranlı, ”Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından bu yıl 23.'sü gerçekleştirilecek olan proje Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyonunun ev sahipliğinde olup, 2420. ve 2440. Bölge Federasyonları ile ortaklaşa gerçekleştirilecektir. Bu muhteşem konseri izlemek için tüm müzikseverleri dünyanın en yüksek açık hava müzesi olarak bilinen doğu ve batı medeniyetlerinin kesiştiği 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’nın zirvesine bekliyoruz. Engellilerin sorunlarına dikkat çekerek asrın felaketi olarak bilinen 6 Şubat depremlerinin sonrasında Adıyaman’ı unutmadığımızı zirveden bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” dedi.