Başkan Aslan: “Namuslu ve dürüst insanların haksız yere hedef alınmasını asla kabul etmeyiz”

Başkan Aslan: “Namuslu ve dürüst insanların haksız yere hedef alınmasını asla kabul etmeyiz” yeniyolgazetesi.com
Hacer Aslan

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Mercan TV’de Baykan Sarıkaya’nın sunduğu MERTÇE programına katılarak Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’a yönelik haksız eleştiriler yapıldığını belirtti.


Başkan Aslan, açıklamalarında şu noktaları vurguladı:

"Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Adıyaman'daki mevcut durumu daha önce de dile getirdik ve eleştirilerimizi getirdik. Ancak, bu eleştirilerde adil bir yaklaşım sergilemek gerekir. İzmir'den getirilen bir kişinin Adıyaman'da nasıl bir etkisi olabileceği yönündeki eleştiriler doğru değil. Ceyhan Kayhan, İzmir'den gelmiş olabilir fakat bağlı olduğu birimler ve müdürlükler var. Diğer belediye başkan yardımcıları Kayhan’ın yaptığı işleri yapabiliyorsa, teknik olarak süreci yönetebiliyorsa, bu durumda Kayhan’ın görevine son verilmelidir."

Aslan, Ceyhan Kayhan’ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içindeki bazı kişiler tarafından hedef alındığını belirterek, "Ceyhan Kayhan, CHP'deki bazı kişiler tarafından haksız yere suçlanıyor. Hedef, Kayhan’ı yıpratarak kendi çıkarlarını sağlamak isteyenlerin, Kayhan’ı görevden aldırmak için çeşitli çabalar içinde olduğunu düşünüyorum. Adıyaman’a zararı dokunan bu tür eleştiriler ve suçlamalar, sadece şehrin gelişimini engeller" dedi.

İbrahim Aslan, Ceyhan Kayhan’a yönelik eleştirilerde bulunurken, belgelerle ve somut kanıtlarla hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. "Abdurrahman Tutdere, kendi ekibini getirdi ve eğer Ceyhan Kayhan’ın yolsuzluk yaptığına dair bir belge varsa, bu belgeleri Belediye Encümenleri'ne ve grup toplantılarına sunmalıdır. Kayhan’ın herhangi bir yasa dışı iş yaptığına dair bir bilgi yoksa, haksız yere eleştirilmesi ve hedef haline getirilmesi Adıyaman’a zarar verir."

Aslan, Ceyhan Kayhan’ın işlerini dürüst ve şeffaf bir şekilde yürüttüğünü ifade ederken, partinin içindeki bazı kişilerin, ihaleler ve diğer belediye işleri üzerinden yolsuzluk yapmalarına engel olan Kayhan’ın bu kişiler tarafından hedef alındığını belirtti. "Bu kişilerin, Kayhan’ın görevde olmasını istemediği ve bu yüzden onu karalamak istedikleri aşikar. Kimsenin çıkarı için adil olmayan bir şekilde Kayhan’ı hedef haline getirmelerine izin vermemeliyiz."

Son olarak, Aslan, Mercan TV'nin, herhangi bir adaletsizliğe karşı tarafsız bir şekilde durduğunu ve Ceyhan Kayhan’ın haksız yere suçlanması durumunda tüm gerçeklerin açığa çıkacağını belirtti. "Biz Mercan TV olarak ben İbrahim Aslan olarak 2006'dan beri basın sektöründeyim 19 sene boyunca biriyle bir sıkıntım varsa sorunum varsa çok rahat bir şekilde yüzüne söyler sahibi olduğumuz kurumlarda da çarşaf çarşaf yayınlarız belgeleriyle. Kimsenin arkasında oyun kurmadık Kurmayız.  Ceyhan Kayhan'ı yıpratmak isteyenler, Ceyhan Kayhan'a bel altı vurarak biim kapımıza göndermeye çalışıyorlar. Kendi hırsızlıkları için Ceyhan Kayhan'ı yıpratmak isteyenler bizim kapımıza koymaya kalkarlarsa biz onların tek tek isimlerini burada söyleriz. Çünkü kimseye bu konuda minnetimiz de yok beklentimiz de yok.  Namussuzluğu ve hırsızlığı olmayanın kimseye ihtiyacı yoktur. Namuslu ve dürüst insanların haksız yere hedef alınmasını asla kabul etmeyiz."