Adıyaman’da kadın istihdamı için yeni adım: ‘Asrın İmecesi Kooperatifi’ faaliyete geçti

 Adıyaman’da kadın istihdamı için yeni adım: ‘Asrın İmecesi Kooperatifi’ faaliyete geçti  yeniyolgazetesi.com
Haber Merkezi

Adıyaman’da depremde eşini kaybeden kadınların istihdam edilmesi amacıyla kurulan ‘Asrın İmecesi Kadın ve Üretim Kooperatifi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, “Kadınlarımızın ekonomik olarak güçlenerek hayatlarını yeniden inşa etmelerine sağlayacak her türlü projenin destekçisiyiz.” dedi.


Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulan kooperatifin açılışına Başkan Tutdere’nin yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Gaziantep Milletvekilleri Melih Meriç ve Hasan Öztürkmen, Yesevi Hareketi İl Başkanı Dilek Çalışır, Belçika heyeti adına Murat Güney, Dilhan Derneği’nden Havva Gürak katıldı. 

 

BAŞKAN TUTDERE: "KADINLARLA İLGİLİ PROJELERİN DESTEKÇİSİYİZ"

 

Açılışta konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kooperatifin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu kooperatifin kuruluşunda emeği geçen Yesevi Hareketi Adıyaman İl Başkanı Dilek Çalışır hanımefendi başta olmak üzere, katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Kadınlarımızın sosyalleşmesi ve aile ekonomilerine katkı sağlamaları adına bu tür anlamlı yatırımların Adıyaman’da yapılması mutluluk verici. Adıyaman Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha yinelemek istiyorum. Kadınlarımızın ekonomik olarak güçlenerek hayatlarını yeniden inşa etmelerine sağlayacak her türlü projenin destekçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

 

50 KADINA İSTİHDAM SAĞLANACAK

 

Kooperatifte depremde yakınını kaybetmiş ve ihtiyaç sahibi 50 kadına istihdam sağlanacağını belirten Yesevi Hareketi İl Başkanı Dilek Çalışır ise, "Kooperatifimizde yaklaşık 50 kadınımızın istihdamını sağlamaya çalışıyoruz. Üretim atölyelerimizde tekstil ürünlerinin üretimini ve pazarlanmasını sağlayacağız. Bu kapsamda Belçika Heyeti sorumlu başkanlarına ekonomik desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum." dedi.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle ‘Asrın İmecesi Kadın ve Üretim Kooperatifi’nin açılışı resmen gerçekleştirildi.